Obsah stránky

První setkání mladých hasičů Vážany n/Lit. 2018

pondělí, 03. prosinec 2018 | Kulturní a sportovní akce

Ve středu 24.října 2018 se uskutečnilo první setkání mladých hasičů v naší nové výcvikové místnosti na hasičce. Zájem byl překvapivě velký. Po několika následujících schůzkách se nám "vystříbřilo" 23 malých i větších děvčat i chlapců se zájmem o hasičský sport a o vše, co k tomu patří.

Menším dětem se věnuje Helena Halamková a ty větší si vzala na starosti Renata Moškvanová. Velitel SDH Vážany nad Litavou Jiří Moškvan má na starost technické zázemí a seznamuje všechny děti, bez rozdílu věku s jednotlivými součástmi výstroje a výzbroje. Všichni výše zmínění byli spolu s dalšími hasiči z našeho i okolních sborů proškoleni starostkou SDH okrsku Vyškov paní Jitkou Fabianovou.

V nadcházejícím období děti čeká nejen setkávání se v klubovně, ale i návštěva okolních sborů a zimních hasičských soutěží, např. v uzlování. A na jaře začneme aktivním pohybem.

Věříme, že děti bude toto zajímavé a důležité odvětví lidského konání bavit a alespoň několik z nich se bude hasičskému povolání věnovat i v dospělosti. Ať už profesionálně či jako členové dobrovolného sboru. Čas ukáže.

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.