Obsah stránky

Vyhodnocení Cykloakce 2018 - Slavkov u Brna

středa, 03. říjen 2018 | Kulturní a sportovní akce

Dne 28. 9. 2018 proběhlo slavnostní otevření cyklostezky Slavkov u Brna - Hodějice, v Bučovické ulici, naproti benzinové stanice EuroOil.

Akce byla zároveň i slavnostním ukončením Cykloakce 2018 - Za poznáním regionu Ždánický les a Politaví.

První slavkovská cyklostezka byla pokřtěna recesistickou hromadnou jízdou a její účastníci byli odměněni drobnými upomínkovými dárky.

Účastníci, kteří se zapojili do celé Cykloakce 2018, měli za úkol navštívit do konce srpna na kole každou z 27 obcí mikroregionu. Jako důkaz jim sloužily otisky razítek, která sbírali do průkazek, vydaných na úřadech a v infocentrech. Na slavnostním ukončení pak majitelé všech razítek získali upomínkové dárky, občerstvení a měli možnost vyhrát jednu z hodnotných cen v tombole. Naši obec v Cykloakci 2018 reprezentovali: Marie Novotná, Klára Matyášová a Václav Matyáš.

Na samotné akci nebyli odměňováni pouze cyklisté. Díky spolupráci s Nadací ČEZ mohli návštěvníci akce podpořit rodinu Lukáška Pospíšila nebo Divadelní spolek Slavkov u Brna. „Na místě byly „cyklotrenažéry“, díky kterým se vyšlapaly peníze na nákladnou rehabilitační léčbu po operaci mozku malého Lukáška nebo na mikroporty (bezdrátové mikrofony) pro slavkovské ochotníky.

Nechyběla ani živá hudba. Na pódiu vystoupila kapela Ad Hoc ze Základní umělecké školy F. France a RAIN z Letonic. Návštěvnicí se také mohli potěšit exhibičním vystoupením týmu Glitter Stars. Pro děti byl připraven skákací hrad a občerstvení zajistil Slavkovský pivovar.

Akce vznikla za podpory společnosti AQE, Swietelsky, Nadace ČEZ, mikroregionu Ždánický les a Politaví, Zámku Slavkov – Austerlitz, Technických služeb města Slavkov u Brna, Cyklo Kyjovský a sdružení NaKOLEon Brno.

Komentář: V. Matyáš

Cykloakce 28. 9. 2018
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.