Obsah stránky

Vycházka okolo Vážan n/Lit. 2017

pátek, 29. prosinec 2017 | Kulturní a sportovní akce

Sleťáci organizovali 28. 12. 2017 tradiční vycházku do okolí naší obce.

Informaci o akci podává L. Pilátová:

Kvůli hlášenému špatnému počasí, zajímavým televizním programům, nebo nachlazení, jsme nečekali velkou účast na letošní vycházce okolo Vážan n/Lit., která začínala jako obvykle v 9.00 hod. na autobusové zastávce. Sešlo se nás jedenáct, ale vyšlo nás jen devět. Bylo milé, že nám přišly dvě kamarádky popřát pěknou vycházku.

Po cestě jsme hodně vzpomínali, co všechno jsme na daných místech zažili. Podívali jsme se ke „stoleté lípě“, jak se jí daří. Lípa vzpomínala na mnoho světýlek, které kolem bylo vidět při lampionovém průvodu. U poldru jsme zavzpomínali na rybářské závody, výlov, drakiádu a všechny akce, které tu končily opékáním špekáčků. U „Boží muky“ jsme vysbírali odpadky, které tu nechali nějací nepořádní návštěvníci, kteří se určitě nezapojili do dubnové akce „ukliďme Česko“. V nedalekém lesíčku jsme v loňském roce zažili stanování rodičů s dětmi a také tam letos končily oba hony. Smutný pohled byl na „skládku“, ale bylo vidět, že nyní zvěř neruší neustálé ježdění nákladních souprav, protože jsme mohli pozorovat hned několik skupinek srnek, ze kterých měly radost především děti. Nejvíce foukalo u stavby propustku a dokonce spadlo i několik kapek, ale naštěstí se neobjevila žádná předpovídaná přeháňka.  

Vycházka na kteroukoli stranu Vážan n/Lit. nám vždycky přinese velmi zajímavé a krásné pohledy na naši vesnici a určitě stojí za to se, v každém ročním období, trochu projít nejen obcí, ale i jejím okolím.

Celkem tradičně, tj. opékáním špekáčků, ale v netradičním prostředí skončila naše poslední letošní vycházka. A právě včas na odpočinek a pěknou televizní pohádku...

Vycházka okolo Vážan 28. 12. 2017
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.