Obsah stránky

VS ČZS Vážany n/Lit. 2017

sobota, 11. únor 2017 | Ostatní

Dne 11. 2. 2017 pořádali zahrádkáři, v prostorách obecní hospody, svoji výroční schůzi. 

Stejně jako vloni, tak i letos byla schůze pojata velmi slavnostně.

K celé akci se vyjádřil Ing. Jaroslav Řezáč:

Dne 11.2.2017 se uskutečnila v sále Lidového domu výroční členská schůze ZO ČZS Vážany nad Litavou. Z celkového počtu 45 členů se výroční členské schůze zúčastnilo 30 členů. Členskou schůzi zahájila paní Jarmila Černáková, které přivítala jak přítomné členy organizace, tak naše hosty, kterými byli předseda ÚS (Územní sdružení) ČZS ve Vyškově pan Jaroslav Kolečkář, přednášející pan Jiří Svoboda z ČZS Slavkov u Brna a Ing. Václav Matyáš, starosta obce. Pan Jaroslav Řezáč zhodnotil rok 2016, paní Jarmila Černáková přednesla  plán činnosti na rok 2017. Paní Marie Zachovalová předložila rozbor hospodaření za rok 2016 a rozpočet na rok 2017. Předseda kontrolní komise pan Josef Holub přednesl zprávu kontrolní komise. Pan Jaroslav Kolečkář pozdravil členy ČZS Vážany nad Litavou, pozval přítomné na výstavu, která se uskuteční k 60. výročí založení organizace ve Vyškově, poděkoval za spolupráci. Pan Jiří Svoboda přednesl přednášku ošetřování a pěstování borůvek, angreštů, štěpování stromů zejména odrůd jabloní. Starosta obce Ing. Václav Matyáš poděkoval za spolupráci a pohovořil o současné situaci v obci a co čeká obec v roce 2017.

Výbor se zúčastnil setkání organizací, který pořádala obec, kde starosta obce zhodnotil rok 2016. Byla podána žádost na Obec Vážany nad Litavou o poskytnutí dotace na rok 2017 ve výši 15 000,- Kč na akce pořádané zahrádkáři (Košt slivovice a Vánoční koncert).  Zahrádkáři v roce 2016 přispěli obci částku 25 000,- Kč na výsadbu stromků a obnovu přírody a krajiny. Stromky jsou již vysázeny.

Úspěšně proběhla registrace spolku na základě občanského zákoníku. Žádost o přijetí za člena ČZS podalo celkem 4 zájemci. V roce 2016 opustil naše řady (zemřel) dlouholetý člen ČZS a místopředseda pan Jan Michálek a pan Jaroslav Tůma.

V roce 2017 ČZS poskytne Obci Vážany nad Litavou příspěvek ve výši 20 000,- Kč na obnovu přírody a krajiny – dle domluvy.

V druhé části pak následovalo posezení u cimbálu. Zahrála cimbálová muzika Čtveřice ze Skoronic nedaleko Kyjova.

 

Starosta obce ještě dodává: Zahrádkářům je třeba srdečně poděkovat za jejich finanční příspěvek obci a občanům v r. 2016, ve výši 25.000,- Kč, určený na obnovu zeleně a výsadbu stromů v obci a katastru obce a za letošní příspěvek pro rok 2017, ve výši 20.000,- Kč. Peníze budou použity na obnovu trávníků u lípy vedle dolní hospody a na nákup okrasných keřů k mezi u hřbitova.

 

 

 

VS ČZS 2017
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.