Obsah stránky

Vítání občanků Vážany n/Lit. 11/2021

čtvrtek, 18. listopad 2021 | Kulturní a sportovní akce

V sobotu dne 13.11.2021 přivítal místostarosta obce Ing. Jaroslav Řezáč, spolu s dětmi z MŠ Vážany nad Litavou a za hudebního doprovodu dvou hudebně nadaných dívek (na klávesy hrála Anetka Pišová a na flétnu Kristýnka Krčová) naše nové občánky: Lucii Dittrichovou, Matyáše Soukupa a Michaela Mainuše.

Po úvodním vystoupení dětí z MŠ, které přednesly za doprovodu paní učitelek pásmo básniček a písniček, přivítala paní Hana Urbanová všechny přítomné a především rodiče se svými dětmi, které v náručí přinesli svoje děti na slavnostní uvítání do života a představila občánky panu místostarostovi obce, který následně pronesl slavnostní proslov. 

V přivítacím úvodu paní Urbanová sdělila, že zvyk slavnostního vítání na obci je velice starý. Již bratři Mrštíkové ve svém Roku na vsi píší: Představený obce vítal nově narozené děťátko a přál mu: Vyrůstej ve zdraví, vyrůstej do krásy, vyrůstej k radosti obce.

Místostarosta ve svém slavnostním projevu řekl: Narodil se člověk, jaká to prostá věta.

Dále pronesl několik vět k maminkám a k tatínkům  i oběma rodičům, kde na závěr popřál jménem zástupců obce a jménem svým hodně rodinné pohody, naděje, zdraví, štěstí, spokojenosti a radosti.

Komentář: Ing. J. Řezáč

Vítání občánků - listopad Vážany n/Lit. 2021
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.