Obsah stránky

XVI. Všesokolský slet – Krajský slet - Brno 10. 6. 2018

pondělí, 11. červen 2018 | Kulturní a sportovní akce

Program nedělního Krajského sletu v Brně byl velmi náročný, takže naši cvičenci s doprovodem odjížděli z obce už po sedmé hodině ráno. Cvičenci jednotlivých skladeb se v Brně na stadionu rozdělili podle toho, kde měli šatny a kdy dopoledne cvičili při generální zkoušce, která probíhala od 9:45 do 11:45 hodin.

Snad všichni stihli i dobrý oběd a hurá na řazení průvodu na Joštovu ulici. Ještě před slavnostním průvodem městem proběhlo odhalení pamětní desky k 100. výročí republiky, která byla umístěna na Besedním domě na Komenského náměstí.

Po průvodu na ploše stadionu diváci přivítali účastníky všech skladeb velkým potleskem. Mezi diváky byla zastoupena i naše obec. Ne všechno se nám podařilo zachytit na přiložených fotografiích, takže to napravíme při místním sletu ve Vážanech nad Litavou v neděli 17. června 2018. I tato akce bude jednou z těch, které budou uskutečněny k významnému výroční naší republiky.

Stejně jako ve Vyškově některé skladby provázely dešťové kapky, přestože to celé dopoledne vypadalo na pěkný slunečný den.

Děkujeme všem zúčastněným za krásný sportovní zážitek a pro příště přejeme, aby krásné počasí vydrželo po celé slavnostní odpoledne.

I tentokrát vážanští cvičenci cvičili ve skladbách – Méďové, Děti to je věc, Cirkus, Siluety, Cesta a Borci.

 

Článek napsala: Ludmila Pilátová

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.