Obsah stránky

VH SDH Vážany n/Lit. 2020

pondělí, 06. leden 2020 | Ostatní

Sobotní odpoledne 4. ledna 2020 bylo zvoleno jakožto termín konání valné hromady SDH Vážany nad Litavou. Již před 16 hodinou, na kterou byl stanoven začátek jednání, se začala plnit výcviková místnost sestrami a bratry z jednotek patřících do okrsku Hostěrádky-Rešov.

Poté, co dorazil poslední člen vážanské jednotky, který dovršil požadovaný usnášeníschopný počet účastníků valné hromady, přivítal znovuzvolený velitel jednotky Jiří Moškvan všechny přítomné a zahájil schůzi.

Prvním přednášejícím byl staronový starosta sboru Pavel Přerovský, který nás seznámil s aktivitami sboru a zároveň přečetl zprávu i za omluvného hospodáře, ve které nás seznámil s finanční stránkou sboru.

Následovaly přednesy týkající se aktivit mladých hasičů, kontrolní komise a především plán práce na rok 2020.

Důležitým bodem jednání byla volba nového vedení sboru. Jak jsem již výše zmínila, starostou sboru zůstává Pavel Přerovský a velitelem Jiří Moškvan. Nově bude funkci jednatele vykonávat Jana Kozlíčková, hospodářem sboru se stává Petr Smejsík, kontrolním orgánem byl zvolen František Žoužela a tajemníkem sboru Štefan Méhes. Ten nahrazuje ve funkci Petra Hégra, kterému celý HSZ Vážany nad Litavou děkuje za dlouholetou a poctivou práci pro sbor a ve výboru SDH a děkuje i za jeho aktivní přístup při budování hasičské zbrojnice až do současného stavu, která je chloubou našeho SDH.

V diskusi jsme vedle drobných výtek vyslechli i chválu především k práci sboru s dětmi. I pro ně za významné pomoci obce získala jednotka nový dopravní automobil, který bude velkým přínosem pro další rozvoj našeho sboru. Přízeň obce a jejího starosty k našemu sboru byla na schůzi vyzdvižena zejména hosty ze sborů z okolních obcí, a to zcela zaslouženě, neboť ne každý sbor má tak dobrou spolupráci a podporu od obce, ve které působí.

V roce 2020 nás čeká spousta práce, nových věcí, zkušeností a především výzev. Těšíme se nejen na ně, ale i na setkání se spoluobčany na Soutěži ve vaření kotlíkových gulášů, hasičských závodech či jiných veřejných akcích, kterých se účastníme.

Do nového roku si popřejme mnoho zdraví, úspěchů a energie, abychom vše zvládli.

Sv. Floriáne, stůj při nás!

 

Komentář: Alena Stříbrná

VH SDH VnL. 2020
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.