Obsah stránky

VČS ČZS Vážany n/Lit. 2019

neděle, 17. únor 2019 | Ostatní

Český zahrádkářský svaz Vážany nad Litavou hodnotil rok 2018

 

Dne 16. 2. 2019 se uskutečnila v přísálí Obecní hospody výroční členská schůze ZO ČZS Vážany nad Litavou. Z  celkového počtu 36 členů se  výroční  členské  schůze  zúčastnilo 31 členů. Ostatní byli omluveni.

Členskou schůzi zahájila paní předsedkyně Jarmila Černáková, která přivítala jak přítomné členy svazu, tak naše hosty, kterými byli přednášející pan Jiří Svoboda z ČZS Slavkov u Brna a Ing. Václav Matyáš, starosta obce Vážany nad Litavou.

Pan Ing. Jaroslav Řezáč zhodnotil rok 2018, hodnocení činnosti za roky 2014 až 2019 a přednesl plán činnosti na rok 2019. Paní Marie Zachovalová předložila rozbor hospodaření za rok 2018 a rozpočet na rok 2019. Předseda kontrolní komise pan Josef Holub přednesl zprávu kontrolní komise.

Dalším bodem byly volby výboru ZO a kontrolní komise na období 2019 až 2024. Výbor a kontrolní komise zůstávají ve stejném složení, takže členská základna potvrdila dosavadní složení.

Pan Jiří Svoboda přednesl přednášku o sloupových jabloních, jaké odrůdy jsou vhodné pro pěstování, kdy vysazovat, ošetřovat, stříkat, hnojit a zalévat. Starosta obce Ing. Václav Matyáš poděkoval za spolupráci, pohovořil o současné situaci v obci. Dále pohovořil o třech lokalitách, kde jsou na ca 5 hektarech vysázeny stromy a to jak okrasné tak ovocné aleje. Zmínil se i o zálivce těchto stromů, která je velmi důležitá pro přežití stromů a proto obec pořídí cisternu na zalévání. Dále pohovořil o předzahrádkách, kdy postupně ubývá zeleně a keřů a spíše jsou upraveny tak, aby se nemusely moc ošetřovat.

Závěrem proběhla všeobecná diskuse o všem možném.

Komentář: Ing. Jaroslav Řezáč, ČZS Vážany nad Litavou

VČS zahrádkáří 2019
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.