Obsah stránky

Vánoční koncert v kostele sv. Bartoloměje Vážany n/Lit. 2018

sobota, 29. prosinec 2018 | Kulturní a sportovní akce

Dne 28.12.2018 se konal v kostele sv. Bartoloměje ve Vážanech nad Litavou již třetí vánoční koncert operního pěvce Martina Hammerle-Bortolottiho. 

Úvodní slovo přednesl starosta obce Ing. Václav Matyáš, který přivítal nejen všechny přítomné návštěvníky, ale především operního pěvce mistra Martina Hammerle-Bortolottiho a jeho doprovod - na klavír paní Helenu Fialovou a na klarinet pana Aleše Janečka a pozdravil se s duchovním správcem vážanské farnosti Petrem Pavlem Severinem. 

Na programu byly ukázky písní a skladeb zpívané v italštině, angličtině a němčině, které doplňoval prokládaným slovem pan farář vážanské farnosti v podobě citací a úryvků z evangelia. Na programu byla taktéž dnes už známá zpívaná píseň Tichá noc, kterou poprvé uvedl učitel a varhaník Franz Xaver Gruber v roce 1818 na Štědrý večer v kostele sv. Mikuláše v rakouském Oberndorfu.  

Závěr koncertu patřil písní Narodil se Kristus Pán, kterou si zazpívali všichni přítomní.
Pěvecký mistr pak obešel celý kostel a postupně se rozloučil se všemi  přítomnými za doprovodu hudby. Koncert sledovalo více jak osmdesát návštěvníků a všem se velice líbil o čemž svědčí i dlouhý potlesk po skončení vystoupení.

Komentář podal: Ing. Jaroslav Řezáč

 

Vánoční koncert v kostele 28.12.2018
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.