Obsah stránky

5. ročník drakiády Vážany n/Lit. 2019

čtvrtek, 24. říjen 2019 | Kulturní a sportovní akce

Zase se sešel rok s rokem, přišel podzim a s ním, dnes již můžeme říct tradiční, vážanská drakiáda. Jako už skoro obvykle, ráno nic nenasvědčovalo tomu, že by drakiáda proběhla, protože mrholilo a absolutně nefoukalo. Nebyli by to ale nohejbalisté, kteří tuto akci pořádají, aby neměli zajištěnu i tuto stránku. Drakiáda začala v sobotu 19.října v 15 hodin a ještě ve 14.20 hod byla rychlost větru 0 m/s. Pak se ale rozfoukalo a draci vzlétli. Ve vzduchu bylo v jednom okamžiku až 35 draků a na poli jsme napočítali okolo devadesáti dětí, rodičů a prarodičů. Dokonce přišli i přespolní z Hrušek a Křenovic. Občerstvení se špekáčky, čajíčkem pro děti a svařáčkem pro dospělé bylo perfektně zajištěno a hodnotící komise ve složení Tamara Kavlíková a Dana Schořová mohla začít hodnotit. Předpokládaný konec byl zamýšlen pořadateli na 16.30 hod, ale příroda rozhodla sama a přibližně v 16.20 přestalo foukat. Draci během pár minut popadaly jeden za druhým na zem. Toto vyvolalo nejeden překvapený úsměv.

Děti pak při vyhodnocení dostávaly diplomy, cukrovinky, dárečky a netradičně i masky (třeba na příští dětské maškarní odpoledne). Určitě zmíníme vítěze jednotlivých kategorií a těmi byli:

Ondra Zachoval, Julinka Smejsíková a David Sis s nejhezčími draky, Míša a Eliška Daňkovi, Daneček Závodný a Pepinka Stříbrná s nejmenšími draky. S největšími draky zvítězili Marek a David Puškáčovi, Martínek Chlup a Boris Hanousek a s nejzajímavějšími draky Denisek Krůl (Strmiska), Erik Oujezský a Kamilka Sebešová. Zvláštní ocenění za draka vyrobeného vlastnoručně byla vyhodnocena Emička Tůmová, za nejbarevnějšího Terezka Daňková a draka s nejdelším ocasem měla Anetka Píšová.

Na závěr se jistě sluší poděkovat jmenovitě těm, kteří se o povedené odpoledne postarali a vše zajistili. Dík patří za finanční podporu představitelům obce, Majce, Vítkovi a Viktoru Zachovalovým, manželům Bělouchovým a Žampachovým, Romanu Janštovi, Davidu Záhorcovi a v neposlední řadě panu Petru Kučerovi za posečení kukuřice na poli, abychom měli kde drakiádu uskutečnit.

Bylo to fajn a příští rok zas!

 

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.