Obsah stránky

V. ročník soutěže ve vaření kotlíkových gulášů Vážany n/Lit. 2019

pondělí, 27. květen 2019 | Kulturní a sportovní akce

V sobotu 25.května 2019 se uskutečnil V. ročník soutěže ve vaření kotlíkových gulášů. 

Letos poprvé mohli organizátoři soutěž přesunout z obvyklého místa konání do areálu hasičské zbrojnice. Počasí všem sedmi týmům přálo. Kolem 9 hodiny už všichni soutěžící kmitali kolem kotlů, ze kterých se po chvíli linula vůně cibule, koření a posléze i masa. 

Akcí nás provázel DJ Jára (Jarda Horáček z SDH Šaratice). Návštěvníci měli také možnost se před i během degustace občerstvit čepovanými nápoji či kávou. Ochutnávka gulášů byla netrpělivě očekávána. Soutěžící vařili hovězí guláš (v pěti provedeních), segedínský guláš a vepřový guláš s topinkami. Návštěvníci zvolili nejlepším gulášem hovězí od týmu Karla Schoře. Odborná porota vybrala jako ten nejlepší guláš od Jany a Jany (Přerovské a Kozlíčkové), který byl též hovězí. Na druhém místě se umístil guláš vepřový od Jiřího Moškvan a Oldřicha Fuksi a na třetím místě byl hovězí guláš Ladi Zukala. Mimořádné ocenění získal Jiří Moškvan a to v podobě řádu zlaté vařečky, který mu byl udělen jménem SDH okrsku Hostěrádky-Rešov.

Myslím, že akce se vydařila.

Děkujeme všem návštěvníkům, příznivcům a především účastníkům soutěže. Už teď se těšíme na VI. ročník soutěže ve vaření kotlíkových gulášů.

Na shledanou za rok

 

O akci napsala A. Stříbrná

 

V.ročník soutěže ve vaření kotlíkových gulášů ve Vážanech 25.5.2019
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.