Obsah stránky

Tradiční vážanská drakiáda 2024

pondělí, 14. říjen 2024 | Kulturní a sportovní akce

VÁŽANSKÁ DRAKIÁDA

          V sobotu 12. října pořádali nohejbalisté za podpory obce na poldru tradiční VÁŽANSKOU DRAKIÁDU. Podzim ukázal, jak umí čarovat a na vodní hladině se objevil odraz nádherné scenérie. Sluníčko příjemně hřálo a modré nebe s bílými obláčky, bylo v pozadí s barevně zabarvenými stromy vskutku pastvou pro oči. I když se chvílemi zdálo, že pofukuje mírný vánek, vítr se nakonec rozfoukal. Krásné počasí mělo zřejmě vliv, že na poldr dorazilo velké množství dětí i se svými rodiči, či prarodiči nejen z Vážan, ale i přespolních. 

           Sešli jsme se v počtu odhadem cca 50 - 60 lidí. Vzduchem střídavě létalo asi 25 draků. Ocenění dostalo několik dětí v kategoriích drak, který nejvýš vzlétnul, byl největší, nejmenší, doma vyrobený, originální a nejmladší dítě, které ho pouštělo samo. Děti si odnesly ceny v podobě sladkostí, výtvarných potřeb a draka. Tímto děkujeme sponzorům za krásné dárky, které potěšily všechny děti, včetně těch, které se letos neumístily. Diplom si odnesl i účastník, jehož drak zůstal v korunách stromů a musel si ho pracně sundat dolů. 

          Pro děti i dospělé bylo připraveno občerstvení formou teplých alkoholických či nealkoholických nápojů. Účastníci akce si mohli opéct na ohni špekáček. Příjemná atmosféra, která na poldru panovala, skončila až v podvečer, kdy se nadšené děti rozeběhly ke svým domovům. 

           Děkujeme všem, kteří se drakiády účastnili aktivně i těm, jenž byli přihlížejícími a přišli nejen děti, ale i dospělé podpořit a strávit s námi při svařáku nebo čaji příjemné podzimní odpoledne. Doufáme, že příští ročník bude tak vydařený jako ten letošní a budeme se těšit, že se na poldru sejdeme ve stejném nebo ještě větším počtu. 

 

Vážanští nohejbalisté

Tradiční vážanská drakiáda 2024
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.