Obsah stránky

Stanování rodičů a dětí 2016

neděle, 31. červenec 2016 | Kulturní a sportovní akce

Poslední víkend v červenci v sobotu dne 30. 7. proběhla akce "Stanování rodičů a dětí 2016" pod taktovkou našich Sleťáků.

Z hodnocení paní Stanislavy Halamkové vybíráme:
My, Steťáci, si zkrátka musíme pořád něco vymýšlet! Dva týdny po Country večeru a akci s pomazánkami jsme zorganizovali táboření rodičů a dětí v cihelně.
Na dvoře horní hospody se sešlo v sobotu 30. 7. v pět hodin odpoledne 14 dětí a 11 dospělých.  Na místě samém pak stálo 8 stanů. Někteří odvážlivci spali i „pod širákem“.
Jen jsme postavili stany, vzájemně jsme se představili a hned se soutěžilo. První klání „ Rybáře „ vyhráli kluci, ale pak už jim děvčata nedala šanci a byla první ve všech zbývajících čtyřech soutěžích. „Balonová“ nebo “ Slepice“ taky „Přetahovaná“,  jsou názvy těchto soutěží. V soutěži, která nesla název „Veršovaná“ si družstva na sebe vzájemně vymyslela pět slov, která byla použita ve verších. Dívky prokázaly, že si na ně hoši hned tak nepřijdou a přednesly básničky hned dvě.
A už se zapaloval oheň a propuklo opékání špekáčků. Všem dětem i dospělým chutnalo. 
S nástupem tmy proběhla „Stezka odvahy“, kterou báječně připravili Miloš Cenek a Martin Halamka. Večer pokračoval u ohně, kde se hrálo na kytaru a zpívalo. Večerka byla v jedenáct hodin. Byl krásný večer, a tak naše řady prořídly až kolem půlnoci.
Ráno v osm hodin se pískl budíček s následnou rozcvičkou. Po snídani nás čekaly ještě tři soutěže. První vyhráli kluci, druhou děvčata a třetí byla nerozhodně.  Nakonec nás čekalo celkové zhodnocení táboření, rozdání diplomů, medailí a cukrovinek…, a také poděkování  všem účastníkům a organizátorům. Pak už jen balení a úklid tábořiště.
Snažili jsme se přiblížit dětem jeden den na opravdovém táboře a snad se nám to i podařilo…

Co dodat k další fajn akci „Sleťáků? Třeba to, že o úspěchu svědčí i to, že v průběhu večera tábor navštívilo ještě dalších 16 dospělých a 4 děti…

 

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.