Obsah stránky

Soutěž ve vaření kotlíkových gulášů SDH Vážany n/Lit. 2023

pondělí, 22. květen 2023 | Kulturní a sportovní akce

Soutěž ve vaření kotlíkových gulášů SDH Vážany nad Litavou 2023

            Sedmička je šťastné číslo. Pro SDH Vážany nad Litavou v letošním ročníku Soutěže ve vaření kotlíkových gulášů byla. Bezmála sto návštěvníků (počítáno včetně dětí, jejichž účast je pro tuto akci nepostradatelná) mělo možnost ochutnat pět gulášů různých chutí. Mezi soutěžícími byli jak ostřílení matadoři, tak nováčci, kteří atmosféru soutěže zažili, v roli aktivních účastníků, poprvé.

            Jako šťastnou se ukázala i myšlenka přesunout čas zahájení pro veřejnost na odpolední hodiny. Po patnácté hodině už vůně z kotlů lákala a přilákala první hosty. Byly mezi nimi i již zmiňované děti. A ty nepřišly zkrátka. Čekal na ně skákací hrad, malování křídami a jako ozvláštnění přijela dvě šikovná děvčata, která dětem na přání vytvořila malá umělecká díla na obličej.

            Soutěž měla, jako již tradičně, pětičlennou porotu, jež vybírala mezi soutěžícími ten nejlepší tým. První místa byla letos udělena hned dvěma matadorům a to družstvu z Buchlovic („Ej od Buchlova větor věje“) a Holkám Sokolkám (T. J. Sokol Vážany nad Litavou). Na druhém místě byla Katka Tkáčová s partnerem se slovenským gulášem. Třetí pozice patřila dalším „nováčkům“ ve vaření a to Gabriela Hrabalová se Zbyňkem Zezulou („Ve Vážanech noví“). A na čtvrtém místě byl oceněn guláš „Vážanských soptíků (SDH Vážany nad Litavou). Proběhlo i hlasování návštěvníků, kteří zvolili jako absolutního vítěze hovězí guláš Holek Sokolek. Všem zúčastněným družstvům gratulujeme.

            V neposlední řadě musíme poděkovat i DJ Járovi za skvělou muziku a konferování.  Myslím, že díky počasí, atmosféře, účastníkům i organizátorům se tato akce velmi zdařila. Těšíme se zase za rok.

 

Za SDH Vážany nad Litavou: A. Stříbrná

Soutěž ve vaření kotlíkových gulášů SDH Vážany nad Litavou 2023
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.