Obsah stránky

Setkáním s vážanským rodákem Vážany n/Lit. 2018

pondělí, 15. leden 2018 | Kulturní a sportovní akce

V naší obci, ještě když se Vážany jmenovaly Linhartské, se narodil pan Oldřich Prnka a prožil zde část svého dětství. Jeho rodina mu k devadesátým narozeninám připravila řadu dárků a mezi nimi byla i krátká návštěva jeho rodné obce.

Ve spolupráci obce, výboru pro kulturu a především díky vstřícnosti vedení mateřské školy bylo toto setkání uskutečněno v neděli 14. 1. 2018 od 14.00 hodin.

Je až neuvěřitelné jak příjemná a pohodová atmosféra se dá vytvořit mezi lidmi, kteří se neznají a spojuje je láska k rodné obci, nebo touha poznat, kde až sahají kořeny mé rodiny. Nás „vážanské“ zase zajímalo, kam až se naši rodáci v životě dostali. Zjistili jsme, že „svět je malý“ a že někteří přítomní jsou spojeni rodinnou vazbou, nebo mají společné přátele, známé atd. Do naší besedy se zapojil i starosta Ing. Václav Matyáš.

Setkání, jako bylo to dnešní, nutí člověka k zamyšlení nad tím, že nemáme odkládat nic někdy na „příště“. Někdy potom by se to nemuselo už uskutečnit… Proto věříme, že pana Prnku a jeho rodinu ve Vážanech nad Litavou budeme moci přivítat na nějaké z dalších našich tradičních či netradičních kulturních a společenských akcí. A na to se těšíme, protože bylo vidět, že tato rodina si dokáže udělat čas na své rodiče, děti, sebe navzájem a dovedou se těšit jeden z druhého a i z přítomnosti nás ostatních.

Poděkování za příjemné nedělní odpoledne patří všem, kteří se na něm, jakýmkoliv způsobem podíleli – celé rodině pana Prnky, S. Babušíkové, Z. Chudárkové, R. Dvořákové, V.Ševčíkové, A. Raušerovi, M. Partykovi, L. Chalupové, A. Stříbrné a H. Kadrnožkové.

Informace z krásné akce podala L. Pilátová

Setkání s vážanským rodákem 14. 1. 2018
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.