Obsah stránky

Setkání 'VÁŽAŇÁKŮ' Vážany n/Lit. 2019

sobota, 08. červen 2019 | Kulturní a sportovní akce

Setkání obcí Vážany z Jižní Moravy se uskutečnilo v sobotu 8. června 2019. V 10 hodin dopoledne jsme netrpělivě vyhlíželi příjezd "delegací" z Vážan u Kroměříže a z Vážan u Vyškova. Bohužel jsme obdrželi zprávu, že hosté z Vážan u Kroměříže se z důvodu onemocnění nedostaví. Z Vážan u Vyškova přijela paní starostka Mgr. Ivana Wagnerová se svými třema syny.

Po komentované prohlídce, kterou fundovaně zabezpečila Ludmila Pilátová, doplňovaná Ing. Jaroslavem Řezáčem a Jarmilou Černákovou (za což jim oběma patří velký dík), jsme v dolní hospodě poobědvali.

Následoval přesun na fotbalové hřiště, kde jsme měli připraveny soutěže pro všechny věkové kategorie. Na nejmenší čekal hod kroužky, ti větší házeli tenisákem a krikeťákem. I my dospělí jsme poměřili své síly, a to ženy v hodu válečkem a muži v hodu (plyšovým) sudem piva. Všichni byli odměněni cenami a diplomy, ale především příjemně strávenými chvílemi na čerstvém vzduchu.

Zpestření akce, v podobě koni taženého kočáru pana Fuksi, mělo obrovský úspěch.

Po těchto sportovních zážitcích nás čekal zážitek kulturní. Přes sedmdesát vážanských i "přespolních" se k nám přidalo, aby si zazpívali a zatančili spolu s Jiřím Helánem, Hankou Cvrkalovou a jejich hudebním doprovodem.

Zážitek to byl vskutku nevšední. I slzička dojetí sem tam někomu ukápla. Ale hlavně bylo slyšet smích, krásné písničky a slova plná pohody.

Myslím, že tento den byl dnem zdraví, mladosti, přátelství a porozumění.Věřím, že se nám podaří prohloubit navázané přátelství s Vážany u Vyškova a do budoucna třeba i rozšířit na další Vážany z Jižní Moravy.
Těšíme se na vás při dalším setkání.
Silou lví, vzletem sokolím...

Za TJ Sokol: Alena Stříbrná

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.