Obsah stránky

Setkání učitelek a žáků ve Vážanech n/Lit. 2018

pondělí, 29. leden 2018 | Kulturní a sportovní akce

Další lednovou netradiční akcí bylo setkání učitelek D. Svobodové a Z. Ryšánkové se svými žáky narozenými v letech 1950 – 1956. Toto setkání se konalo v sále dolní hospody v sobotu 27. 1. 2018 od 15.00 hodin.  Před zahájením se nás sešlo přes čtyřicet a v průběhu se ještě několik žáků dostavilo, takže na společné fotografii je nás padesát.

Paní učitelky jsme přivítali kytičkami a byly jim předány knihy o Vážanech. Paní učitelky projevily zájem, aby se jim jejich přítomní žáci na památku do knihy podepsali. Napřed nám paní učitelka Ryšánková pověděla, nejen jaká byla její další životní cesta, ale zavzpomínala i na humorné příhody s „panem řídícím Šujanem“. Paní učitelka Svobodová učila v nedalekých Křenovicích a obě se v křenovické škole znovu setkaly.

Hodně času bylo věnováno vzájemnému povídání, prohlížení nových i zažloutlých fotografií a vzpomínání na školu a na ty, kteří už mezi nás nikdy nepřijdou…

V průběhu odpoledne za námi zavítal i starosta Ing. Václav Matyáš nebo paní ředitelka mateřské školy, která nám umožnila navštívit a prohlédnout si budovu školy. Ti, co se prohlídky zúčastnili, měli možnost navštívit místa, kde začínaly jejich první kroky za vzděláním. Nyní je škola využívána jako mateřská škola, kterou navštěvuje 39 dětí. Další prostory jsou využívány jako obecní knihovna. Děkujeme paní ředitelce Stanislavě Babušíkové  za velkou vstřícnost, milý přístup a zodpovězení všech našich dotazů.

Náš společný čas byl vymezen do 18.00 hodin, ale tentokrát jsme rádi zůstali i po „zvonění“, protože bylo pořád o čem povídat a také bylo připraveno dobré a rozmanité občerstvení, za které moc děkujeme všem šikovným „žákyňkám - sponzorkám“, ostatním pak za příspěvek. Děkujeme obsluze dolní hospody za připravení akce a příjemnou atmosféru.

Děkujeme všem přespolním i vážanským účastníkům našeho setkání a věříme, že se potkáme na některé z kulturních akcí v naší obci. Nebo se jen tak zastavte v naší knihovně. Rádi vás uvidíme. Posedíte v místech, na které jste si oživily dávno zapomenuté vzpomínky a možná zde najdete i knihu, která vám připomene, o jak barevné budoucnosti jste kdysi snili…

Největší poděkování patří našim milým učitelkám paní Zdeňce Ryšánkové a paní Dobromile Svobodové za to, že mezi nás přišly a přinesly nám především pozitivní přístup k životu a radost z něho. Oběma přejeme hlavně hodně zdraví.

Zprávu z akce podala L. Pilátová

Setkání žáků a učitelek vážanské školy 27. 1. 2018
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.