Obsah stránky

Setkání spolků a organizátorů akcí Vážany n/Lit. 2017

sobota, 25. listopad 2017 | Ostatní

Na den 24. 11. 2017, v 18:00 hod. svolal starosta obce zástupce místních spolků a občany, kteří se svojí aktivní činností prezentují, jako organizátoři nejrůznějších akcí v obci Vážany nad Litavou, na společné setkání, které proběhlo v horní hospodě.

V úvodním slově provedl starosta vyhodnocení činností a aktivit v r. 2017, s výhledem do konce roku 2017 a upřesněním zbytku akcí, které budou ještě pořádány.

Starosta dále poděkoval všem přítomným zástupcům spolků a aktivním jednotlivcům, za jejich akční přístup a volný čas, který pořádání věnují a konstatoval, že r. 2017 se odvíjel v taktu kvalitních standardních akcí, k nimž byly přidávány akce zcela nové, jako je např. Přívesnický tábor (ojedinělá akce, která nemá v širokém okolí, co do pořádání obcí obdobu!) či Hubertská mše (dle odezvy velice povedená a milá akcička) nebo akce periodicky obnovované, např. 120. výročí založení SDH, dále akce překračující rámec obce, např. Vyhodnocení Cykloakce ŽlaP, spojené s nadační aktivitou, která přinesla naší MŠ a J. Šubrtovi nemalé finance (jedná se o více jak 50 tis. Kč každému subjektu). Velice pozitivní fakt je to, že ke standardním akcím přibyla nová, silná aktivita výboru pro kulturu a školství, pod vedením L. Pilátové, jejímž výsledkem je mnoho akcí a akciček typu: Tvoření v knihovně, přednášky, zájezdy, výšlapy, výlety, výstavy, burzy, fotografování, knihovnická činnost, práce s dětmi, práce s důchodci, meziobecní spolupráce a další aktivity, které ani nevnímáme, ale ony okolo nás probíhají. Nelze opomenout tu největší místní tradici, a to Vážanské hody, za které je každý občan moc rád, že se konají a tradice se stále drží.

Starosta uvedl, že jeho cílem vždy bylo a stále je, naši obec propagovat jako aktivní a činorodou obec, což se nám všem úspěšně daří. Proto, aby se o naší obci hodně vědělo i v okolních obcích a v místech za dohledovým horizontem, tak se nebráníme, aby naše obec pořádala akce přesahující rámec místního charakteru, jako byla např. v loňském roce SIS (Slavkovská iniciativa smíření) a letos Vyhodnocení Cykloakce ŽlaP. A právě vědomí občanů z jiných obcí a měst, ovlivněné nadstandardní akceschopností naší obce, dává naší obci více významu. Obec Vážany n/Lit. se tak stává známější, navštěvovanější a s tím přichází i zájem nových občanů o žití v ní ...

Bylo konstatováno, že v letošním roce bylo realizováno už 56 akcí, což nejen překonalo realitu roku 2015, ale útočí na loňský rekord, kdy bylo celkem v obci realizováno 77 různých akcí.

Cíl setkání spolků a aktivních občanů spočíval zejména v tom, že se sešli ti lidé, kteří udávají kulturní a sportovní rytmus v obci, aby se podělili o svoje poznatky s kolegy z jiných spolků.

Všichni přítomní diskutovali a vzájemně se informovali o tom, jaké akce kdo v r. 2018 bude pořádat.

Na setkání byl zaznamenán evidentní pokrok ve sbližování jednotlivých spolků, který se projevuje např. jejich vzájemným organizačním podílem na různých akcích.

Na závěr, jako poděkování za aktivitu všech zúčastněných a jejich práci pro obec a občany, bylo servírováno malé občerstvení.

 

Setkání spolků a organizací v obci 24. 11. 2017
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.