Obsah stránky

Setkání spolků a organizací Vážany n/Lit. 2018

neděle, 09. prosinec 2018 | Ostatní

Na den 7. 12. 2018, v 18:00 hod. svolal starosta obce zástupce místních spolků a občany, kteří se svojí aktivní činností prezentují, jako organizátoři nejrůznějších akcí v obci Vážany nad Litavou, na společné setkání, které proběhlo v horní hospodě.

V úvodu provedl starosta vyhodnocení činností a aktivit v r. 2018, s výhledem do konce roku a vyzval přítomné, aby se následně ve svých příspěvcích sami vyjádřili, jak vnímají dění a obci a co plánují v r. 2019.

Starosta poděkoval všem přítomným zástupcům spolků a aktivním jednotlivcům, za obětování jejich volného času, který věnují ve prospěch občanů, a konstatoval, že r. 2018 aspiruje na rekord co do počtu pořádaných akcí. 

Pro zajímavost trochu statistiky, jak početně vypadal vývoj počtu pořádaných akcí v obci: V r. 2015 - 57 akcí, r. 2016 - 77 akcí, r. 2017 - 83 akcí a letošní rok 2018 - zatím 82 akcí, a to máme před sebou dva vánoční koncerty, šachový a karetní turnaj, pravděpodobně i turnaj ve stolním tenise, výšlap okolo Vážan a akci "Čočková polévka, aneb tekutý kapřík".

Starosta zdůraznil, že jeho cílem vždy bylo a stále je, naši obec propagovat jako aktivní a činorodou obec, což se nám všem úspěšně daří. Kladné ohlasy na Vážany n/Lit. se ozývají z různých koutů celé naší republiky.

Cíl setkávání spolků a aktivních občanů spočívá zejména v tom, že se sešli ti lidé, kteří udávají kulturní, společenský, duchovní a sportovní rytmus v obci, a aby se podělili o svoje poznatky s kolegy z jiných spolků.

Všichni přítomní diskutovali a vzájemně se informovali o tom, jaké akce kdo v r. 2019 bude pořádat. Ze strany TJ Sokol zazněla i smělá myšlenka, zorganizovat v r. 2020 Sjezd rodáků. Toto téma je velkou výzvou, a aby se po ca 25 letech zorganizovala tak velká akce, bude zapotřebí nadstandardního úsilí mnoha dalších spolků a obce.

Na závěr, jako poděkování za aktivitu všech zúčastněných a jejich práci pro obec a občany, bylo servírováno malé občerstvení.

Setkání organizací ve Vážanech nad Litavou 7.12. 2018
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.