Obsah stránky

Rybářské závody 2016

pondělí, 13. červen 2016 | Kulturní a sportovní akce

Rybářský spolek Vážany nad Litavou pořádal v sobotu, 11. 6. 2016, tradiční "Rybářské závody".

Bližší informaci o výsledcích, soutěžících a celém dění přináší pan Mir. Žampach - hlavní organizátor akce:

Zase uplynul rok a vážanští rybáři uspořádali tradiční rybářské závody, bůhví, kolikátý ročník.
Během týdne posekali trávu a připravili poldr tak, že se o něm dá říci, že je to jedno z nejpříjemnějších míst v obci.
V sobotu brzy ráno dobrovolníci navozili a postavili stánky, lavice, stoly, udírnu a výčep. Pak se přivezly dobroty a pití a vše mohlo začít. V 6.30 hodin proběhla prezentace závodníků a v 7.00 hodin začaly samotné závody. Rybáři měli vše dobře připravené a hlavně počasí bylo přímo ideální. Chytalo se do pravého poledne. Závodů se zúčastnilo 27 dospělých závodníků a 6 dětí do 15 ti let. Chytilo se několik kaprů, jeden amur, jeden candát a velké množství bělic a malých kapříků. Po sečtení výsledků byli vyhlášeni ti nejlepší:

Kategorie DOSPĚLÍ:         

1)    Roman Jakubčík    423 bodů
2)    Roman Krátký       356 bodů
3)    Ladislav Odehnal   268 bodů

Kategorie DĚTI DO 15 LET:       Jiří Hložek                 58 bodů        

Kategorie NEJŠIKOVNĚJŠÍ RYBÁŘ:  Michal Višna         (amur) 59 cm

Nejšikovnějšímu rybáři, Michalu Višnovi, jsme titul opravdu přáli. Nikdy ještě nechytil žádnou rybu, ani malou mřenku, s rybařením začíná a teď se mu podařilo s nezištnou pomocí Petra Partyky ulovit největší rybu celých závodů. A navíc amura, což je na zdolání poměrně náročná ryba.

Již během dne přicházely desítky lidí na cigárko z udírny, pivo a sledovat místní borce při rybářském zápolení. Po vyhlášení vítězů proběhlo losování tomboly a nutno říci, že díky našim rybářům, obci a několika štědrým sponzorům byly ve hře takové zajímavosti, jako mobilní telefon, sušička ovoce, aku-nůžky na trávu, plotové nůžky, vyžínač trávy, sady nářadí, dárkové koše, stylový dort, několik lahví dobrého pití a spousta dalších věcných cen. Ještě jednou díky všem, kteří přispěli.
Pak se sedělo, bavilo se a hodovalo do večerních hodin. Po vypití a snězení všeho, co bylo, začal úklid a pozdě večer to na poldru vypadalo, jako by tam celý den nikdo ani nebyl. Věřím, že všichni byli spokojeni z příjemně stráveného dne a akce pro občany se opravdu povedla.
Za rybářský výbor děkuji všem rybářům a hostům, kteří se přišli během dne na poldr podívat, ještě jednou sponzorům a v neposlední řadě hrstce dobrovolníků, kteří se o vše tak dobře postarali.    

Za rybáře    Miroslav Žampach

 

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.