Obsah stránky

Rybářské závody 2015

pondělí, 15. červen 2015 | Kulturní a sportovní akce

Rybářský spolek Vážany nad Litavou pořádal v sobotu, 13. 6. 2015, tradiční "Rybářské závody".

Bližší informaci o výsledcích, soutěžících a celém dění přináší pan Žampach - hlavní organizátor akce:

Sešel se rok s rokem a vážanští rybáři opět uspořádali tradiční rybářské závody. Bohužel dnes už si nikdo nevzpomene, kolikátý to byl vlastně ročník.

V pátek někteří dobrovolníci navozili, postavili a pak přes noc hlídali stánky, lavice, stoly a udírnu. Ráno se přivezly dobroty a pití a vše mohlo začít. V 6.45 hodin proběhla prezentace závodníků. V 7 hodin začaly samotné závody. Rybáři měli vše dobře připravené, jen to pěkné počasí, které si zaplatili tam nahoře, tak asi trochu přeplatili. Nebe bylo bez mráčků a teploty vystoupaly až na 32 stupňů. "Chytalo" se do pravého poledne. Závodů se zúčastnilo 26 závodníků, z toho 5 mladistvých do 15-ti let. Chytilo se celkem 11 kaprů a 4 bělice. Po sečtení výsledků byli vyhlášeni tito nejlepší:

Kategorie DOSPĚLÍ:

1) Petr Partyka: 247 bodů

2) Vladimír Paseka: 96 bodů

3) Luboš Horák: 50 bodů

Kategorie DĚTI DO 15 LET:

1) Matěj Paseka: 92 bodů

2) Petr Partyka jr.: 48 bodů

Kategorie NEŠIKOVNĚJŠÍ RYBÁŘ:

Vojtěch Konečný: 4 ryby v celkové délce 52,5 cm

Nejšikovnější rybář byl vyhodnocen proto, že chytil hned 4 malé rybky, o kterých byli všichni přesvědčeni, že v poldru nežijí, protože je „zaplevelen“ sumci a candáty, takže žádná malá rybka nemá šanci přežít. Opak je však pravdou...!

Již během dne přicházely desítky lidí na cigárko z udírny, pivo a sledovat místní borce při rybářském zápolení.    Po vyhlášení vítězů proběhlo losování tomboly a nutno říci, že díky našim rybářům, Obci a několika štědrým sponzorům byly ve hře takové zajímavosti, jako tablet, sušička ovoce, překapávač, žehlička, sady nářadí, el.gril, dárkové koše, stylový dort, několik lahví dobrého pití a spousta dalších pěkných věcných cen. Velký dík všem, kteří přispěli.

Po vypití a snězení všeho, co bylo, začal úklid. V 17 hodin se všichni rozešli a na poldru to vypadalo, jako by tam celý den nikdo ani nebyl. Věřím, že všichni byli spokojeni z příjemně stráveného dne a akce pro občany se opravdu povedla.

Za rybářský výbor děkuji všem hostům, kteří se přišli během dne na poldr podívat, ještě jednou sponzorům a v neposlední řadě hrstce dobrovolníků, kteří se o vše tak dobře postarali. 

Miroslav Žampach

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.