Obsah stránky

Přívesnický tábor ve Vážanech n/Lit. 2019

sobota, 20. červenec 2019 | Kulturní a sportovní akce

Již třetím rokem, třetí týden v červenci (15. - 19. 7.) se pro děti pořádal přívesnický tábor. I tentokrát jsme mohli využít prostor knihovny a části mateřské školy. Děti si nejvíce oblíbily školní hřiště, kde uplatnily svoji tvořivost – byly hudebníky, prodavači, táborníky, sportovci a našlo se i několik stavitelů. Oranžové hřiště jsme využili ke sportovním aktivitám a k různým hrám.  Dobré obědy jsme letos odebírali ze Slavkova a svačinky byly připravovány ve školní kuchyni těsně před podáváním.

Účastníci našeho tábora se v pondělí seznámili s prostorami, ve kterých jsme pořádali náš tábor a hlavně se svými kamarády. V úterý nám počasí přálo, tak byly upřednostněny všechny sportovní aktivity. Ve středu byla na pořadu dne procházka a návštěva dvora horní hospody, kde jsme se zastavili na zmrzlinu a udělali si kulturní půlhodinku. Děti mohly ukázat, že se před ostatními nebojí přednést básničku, zazpívat písničku nebo povědět pohádku. Potleskem byla oceněna jejich příprava, kreativnost a odvaha vystoupit.

Ve čtvrtek jsme navštívili ČOV ve Vážanech nad Litavou, kde nás pan Raušer zajímavým způsobem seznámil s historií a provozem čističky. Pro některé děti to nebylo nic nového, protože zde byly s mateřskou školkou a mohly ostatní seznámit se svými dřívějšími poznatky a zážitky. Cestou zpět do knihovny jsme si všímali kontejnerů na různé druhy odpadů a věnovali pozornost obecním studnám. Kolik jich v obci asi je a kolik jich funguje? To můžeme přesně zjistit na některé další procházce vesnicí.

No a už byl pátek… Na autobusové zastávce, při odjezdu na výlet a oběd do Slavkova, všechny pozdravil i pan starosta. Ve Slavkově nás čekala napřed procházka alejí. Pokračovala zámeckým parkem, kde jsme si udělali krátkou zastávku na svačinku, odpočinek, poznávání listů a stromů, viděli jsme, jak se učí hrát golf a jak se opravuje socha Flóry. Na zámku jsme navštívili výstavu gumových hraček a pak už nás čekal oběd, zmrzlina a cesta autobusem zpět do knihovny.

Po svačince náš letošní tábor skončil.

Určitě se doma děti pochlubily různými výrobky, které si vyrobily v čase, který trávily v knihovně. A pokud si nestihly vytvořit všechno co chtěly, budou mít možnost to napravit. Chystáme další prázdninový den v knihovně...

Závěrem zbývá moc poděkovat všem, kteří se o děti různým způsobem starali a všem, kteří nás podporovali. Seznam by byl dlouhý a všichni to dělali tak, jak nejlépe uměli.

Povedlo se toho letos zase mnohem více než v loňském roce, ale je dobře, že se i něco nelíbilo, protože je moc fajn, když můžeme společně věci zlepšovat...

Za celý kolektiv -  všem dětem - krásné prázdniny přeje a na další setkání se těší  L. Pilátová

 

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.