Obsah stránky

Pohárový turnaj v kopané ze dne 23.7. 2022

úterý, 26. červenec 2022 | Kulturní a sportovní akce

Jak již bývá zvykem, každý rok pořádá fotbalový klub Vážany nad Litavou tradiční “POHÁROVÝ TURNAJ V KOPANÉ“. Letos přijala pozvání mužstva:

                     Slavkov “B“

                     Němčany

                     Křenovice “B“

a do plného počtu mužstev doplním domácí Vážany nad Litavou.

Ve 13:00 hodin proběhlo rozlosování a bylo rozhodnuto takto:

I. utkání:    Vážany nad Litavou – Křenovice“B“     

II. utkání:   Němčany – Slavkov“B“   

V prvním utkání jsme nastoupili v „derby“ proti mužstvu Křenovice B. Hrálo se v úmorném vedru a začátek utkání patřil hostujícímu mužstvu z Křenovic.

Hráči z Křenovic byli běhavější a hned si vytvořili první šanci utkání, ale střelu Zbyňka Rozkopala vychytal domácí brankář Kamil Beneš. Fotbalisté z Křenovic pořád dobývali naši branku a po rohovém kopu se ujali vedení, když Michal Lattenberg z velkého vápna uklidil míč do sítě a výsledek byl 0:1. Ještě v první polovině zápasu si hráči z Křenovic vytvořili dvě šance: střelu hostujícího hráče vyrazil domácí brankář na rohový kop a ve druhé šanci vychytal míč Zbyňka Rozkopala v samostatném úniku. První poločas skončil výsledkem 0:1 pro Křenovice B.

Ve druhém poločase se mužstvo Vážan n.L. vzpamatovalo a začalo se tlačit na polovinu soupeře. Ve 40. minutě hráči z Křenovic kopali z hranice vápna trestný kop, z kterého nastřelili břevno a jak říká fotbalové pravidlo: „Nedáš, dostaneš“, tak z protiútoku mužstvo z Vážan n.L. srovnalo skóre na 1:1. Autorem branky byl bývalý hráč Vážan n.L., v současnosti ve službách SK Křenovice, Jarda Gzela. Fotbalistům Křenovic jakoby docházel dech, čehož mužstvo Vážan n. L. využilo a za osm minut se výsledek zápasu změnil, díky Michalem Uhrem, na 2:1. Mužstvo z Křenovic  si už žádnou větší šanci nevytvořilo a tak výsledek utkání skončil 2:1 pro Vážany nad Litavou. „ Po roce opět ve finále turnaje“.

Ve druhém utkání nastoupili hráči z Němčan proti mužstvu Slavkova „B“.

Na straně Slavkova byla vidět kvalita hry, kterou režírovali: v záloze zkušený Zdeněk Hráček a exligový fotbalista Filda Chlup, v útoku   Dan Matocha

a Karel Kachlíř. Utkání skončilo výsledkem 2:7 pro mužstvo Slavkov “B“.

O třetí místo hrála mužstva z Němčan a z Křenovic a z tohoto zápasu vyhráli fotbalisté z Křenovic skórem 1:7.

Během turnaje se prodávaly losy na dary, které věnovali sponzoři.

Po druhém semifinále si každý vyhrávající vyzvedl cenu.  Před velkým finálem proběhlo losování tomboly o hodnotnější výhry a tou hlavní bylo:

„Horské kolo“, které vyhrál Jakub Hloužek z Vážan n.L.

Po ukončení tomboly následoval „Zlatý hřeb večera“ tj. fotbalisté z Vážan n.L. nastoupili zase v „derby“ proti mužstvu Slavkov“B“. Začátek utkání patřil hostujícímu Slavkovu, který se ve druhé minutě zápasu ujal vedení na 0:1.  Po rohovém kopu se skóre utkání změnilo na 0:2 ve prospěch mužstva Slavkov“B“. Po dalším rohovém kopu hráči Slavkova mění výsledek na 0:3. Tak skončil první poločas. Po přestávce následoval druhý poločas, který pro mužstvo z Vážan n.L. nic zajímavého nepřinesl. Fotbalisté ze Slavkova zvýšili výsledek utkání na 0:4 a o vítězi bylo rozhodnuto. Pohárový turnaj ovládlo mužstvo Slavkov“B“ a k jeho vítězství mu gratuluji.

Závěrem bych chtěl poděkovat všem mužstvům za účast na turnaji v tak horkém počasí, divákům, kteří vytvořili výbornou kulisu a všem ostatním, kteří nám pomohli s organizací turnaje, s obsluhou, prodejem losů atd. Ještě jednou „Velký dík“!

Velké díky patří všem sponzorům za věcné dary do tomboly.

Budeme se opět těšit na příští rok tj. rok 2023.

Za FC Vážany n.L.

Kamil Beneš

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.