Obsah stránky

Pohárový turnaj v kopané ze dne 22.7. 2023 Vážany n/Lit.

úterý, 25. červenec 2023 | Kulturní a sportovní akce

Pohárový turnaj v kopané ze dne  22.7. 2023 Vážany n.L.

 

          Jak již bývá zvykem, každý rok pořádá fotbalový klub Vážany nad Litavou tradiční „Pohárový turnaj v kopané“. Letos přijala pozvání tato mužstva:

 

SK Blažovice

SK Křenovice“B“

SK Slavkov u Brna“B“

a do plného počtu mužstev doplním domácí FC Vážany n.L.

 

Ve 13:00 hodin proběhlo rozlosování o utkání mužstev a bylo rozhodnuto:

  1. utkání s výsledkem:

Vážany n.L. – Křenovice“B“     3:2

 

  1. utkání s výsledkem:

Slavkov u B.“B“ – Blažovice     1:7

 

V prvním utkání v „derby“ jsme nastoupili proti mužstvu Křenovic a myslím si, že pro diváka bylo velmi zajímavé až do konce. Začátek zápasu byl opatrný, takže bylo vidět, že nikdo nechce udělat žádnou chybu. Začali jsme si vytvářet šance, ale některé z nich nebyly využity. Až při třetí šanci jsme se dostali do vedení, kdy po pěkné přihrávce vstřelil první gól domácí hráč Marek Navrátil. Šance jsme si vytvářeli, ale bohužel byly nevyužité. A tak přišel trest, kdy po ztrátě míče na polovině hřiště jsme nechali projít hostujícího hráče Petra Palečka a ten srovnal skóre na 1 : 1. Tak skončil první poločas.

Do druhého poločasu jsme vstoupili lehkovážně, chyběl nám pohyb, důraz v osobních soubojích a po dalším úniku soupeře inkasujeme branku na 1 : 2. Po získaném gólu jsme se začali  více tlačit na soupeře. .Po rohovém kopu vstřelil hlavou vyrovnávací gól Jindřich Beneš. Skóre zápasu se změnilo na 2 : 2.  Už to vypadalo, že budou rozhodovat pokutové kopy, ale v 59. minutě po dlouhém nákopu se dostal sám před brankáře Roman Audy a propálil vše, co mu stálo v cestě a dali jsme třetí vítězný gól, který nás po roce posunul do finále.

 

Ve druhém utkání nastoupilo mužstvo Slavkova proti mužstvu Blažovic. Hráči Blažovic, pod vedením  zkušeného  trenéra  Petra Krahulce, zdolali Slavkov u Brna“B“ vysokým rozdílem 1:7. Tady byla vidět velká kvalita mužstva Blažovic. Hráči hráli technický, kombinační běhavý fotbal a podle toho taky zaslouženě postoupili do finále.

 

O třetí místo hrálo mužstvo Slavkova“B“ proti Křenovicím“B“. Z tohoto zápasu vyhráli fotbalisté Křenovic skórem 3:4. Během turnaje se prodávaly losy na dary, které věnovali sponzoři. Před velkým finálem proběhlo losování tomboly o hodnotné výhry a tou hlavní byl „Plynový gril“, který vyhrál divák z Křenovic. Po ukončení tomboly následoval „Zlatý hřeb dne“ tj. fotbalisté z Vážan n.L. nastoupili proti mužstvu Blažovic. Začátek utkání byl opatrný z obou stran, bylo vidět, že nikdo nechce udělat žádnou chybu. Hosté drželi více míč na kopačkách a z jedné střely na bránu orazítkovali tyč. My jsme žádnou větší šanci neměli , takže 1.  poločas skončil 0:0. Ve druhém polovině  zápasu se opakoval stejný scénář jako v první části.

Hráči Vážan  n L. hráli trpělivě, organizovaně, disciplinovaně. Ve 48.minutě šel na brankáře sám Marek  Navrátil, ale branku nevstřelil.  To stejné měli hráči Blažovic dvě minuty před koncem, kdy šli sami na domácího brankáře, ale také selhali. Finálový výsledek vítěze nepřinesl, zápas skončil v řádné hrací době 0:0. Tak došlo na dovednostní soutěž - „penalty“.

V této disciplíně byli úspěšnější hosté z Blažovic a zaslouženě turnaj vyhráli. Myslím si, že jsme podali absolutní výkon se soupeřem, který hraje vyšší třídu. I když jsme nevyhráli, tak nás diváci na tribuně odměnili potleskem.

 

Závěrem bych chtěl poděkovat všem mužstvům za účast na letošním turnaji; divákům, kteří vytvořili výbornou kulisu a všem ostatním, kteří nám pomohli s organizací turnaje,  s obsluhou, prodejem losů atd. Ještě jednou „Velký dík“!

 

Velké díky patří především sponzorům za věcné dary do tomboly.

Budeme se opět těšit na příští rok 2024!         

                              

                                                                         Za  FC   Vážany n. Litavou, z.s.

                                                                                          Kamil Beneš

Pohárový turnaj v kopané 2023
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.