Obsah stránky

Pohárový turnaj v kopané - Vážany n/Lit. 2019

středa, 31. červenec 2019 | Kulturní a sportovní akce

    V sobotu 27.7.2019 uspořádala TJ Vážany nad Litavou – oddíl kopané na našem hřišti tradiční pohárový turnaj. Před touto akcí byly obavy z počasí, protože ve dnech předcházejících bylo nesnesitelné vedro. To se nesplnilo, ale naopak přesně v době začátku se spustil vydatný déšť, takže se muselo čekat. Naštěstí asi po půl hodině se počasí umoudřilo a přes občasné přeháňky nakonec bylo ideální fotbalové počasí. I diváci postupně přicházeli, takže nakonec bylo 155 platících, cca 60 aktivních účastníků (hráči, rozhodčí) a několik neplatících (děti, obsluha) takže dohromady hodně přes 200 lidí.

     Asi v půl druhé byl zahájen první kvalifikační zápas, ve kterém domácí Vážany změřili síly s mužstvem SK Křenovice. Začali jsme dobře a brzy vedli 1 : 0, postupem času nás však soupeř začal přehrávat a celkový výsledek zněl  5 : 1 pro Křenovice. Nepsané pravidlo, že domácí mají být ve finále se tentokrát nevyplnilo. K dalšímu utkání proti sobě nastoupila mužstva Slavkova a Němčan. Ambiciózní Němčany, které nyní postoupily do okresního přeboru dlouho svého soupeře trápily, nakonec však dominovala zkušenost Slavkova a konečný výsledek 7 : 2  je až příliš krutý. Došlo tedy v zápase o 3. místo k souboji mužstev, která se vyměnila v okresním přeboru - Vážany sestoupily, Němčany postoupily. Zde domácí předvedli, proč jsou tam, kde jsou: neschopnost vstřelit branku ani z nejvyloženějších šancí se opět projevila, soupeř dal dvě poměrně šťastné branky a odsoudil domácí k poslednímu místu po výhře 2 : 0 . K finálovému zápasu pak nastoupila mužstva Slavkova a Křenovic a podle úrovně předvedené hry to bylo správné finále. Dlouho byl stav vyrovnaný, nakonec fotbalovější Slavkov soupeře přetlačil a po výhře 4 : 1 se stal zaslouženým vítězem našeho turnaje. Blahopřejeme.

    Před finálovým zápasem byla vylosována tradičně bohatá tombola, která každoročně přiláká také pěkných pár diváků. Cen bylo jako vždy hodně přes 50, takže bylo nutno spěchat, ale vše se zvládlo bez větších potíží. Hlavní cena, což bylo krásné horské kolo, tentokrát zůstala ve Vážanech.

     Ještě jednou touto cestou děkujeme všem sponzorům, kteří přispěli do výše zmíněné tomboly, děkujeme všem, kteří se nějakým způsobem podíleli na přípravě a zdárném průběhu této vydařené akce a těšíme se na to, že zase za rok se na našem fotbalovém turnaji opět všichni ve zdraví sejdeme.

 

Komentář: Ing. Ladislav DRKAL

 

 

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.