Obsah stránky

Odpoledne s koňmi ve Vážanech n/Lit. 2021

úterý, 02. listopad 2021 | Kulturní a sportovní akce

Emil pomáhá je v současné době jeden z  projektů, který přináší především starším lidem, ale i dětem (nejen těm nemocným) trochu radosti do všedních dní. Vzhledem k tomu, že již nějaký čas má Emil pomáhá sídlo v naší obci, rozhodli jsme se zrealizovat Odpoledne s koňmi Emilem, Romankou, Venoušem (všichni tři plemeno Falabella ) a Flikou (mini shetty).

Ve středu 27. října 2021 jsme se setkali u „hasičky“ se čtyřmi úžasnými koníky a jejich trenérkou Veronikou Šrankovu a vyrazili na procházku po obci. Vedle dětí se k nám přidalo i několik „našich“ seniorů a Barča Štěpánková (paraplegička) se svým asistenčním psem. Naši cestu po obci jsme ozvláštnili pohádkovými úkoly, jejichž splněním děti získali indície, které je dovedli k tajemnému kódu. Ten skrýval slovo související s tématem koní. Zakončení našeho putování proběhlo na hasičské výcvikové místnosti. Zde proběhlo nejen rozluštění hádanky, ale i prezentace projektu Emil pomáhá. Veronika měla pro účastníky připraveno nejen spoustu zajímavých informací o koních a všem, co s nimi souvisí, ale měla i spoustu praktických ukázek (co jí, jak se o ně starat, apod.). Děti jako poděkování namalovali spoustu krásných obrázků, které odráželi jejich radost ze setkání s Romankou, Emilem a ostatními koníky.

Došlo i na opékání špekáčků. Největším pokušením byla vůně opečeného buřtu pro asistenčního psa Elzu, která nám ukázala, co všechno umí a v čem je schopná své paničce Barče pomoci. A není toho zrovna málo…

Přes nepříliš velkou účast jsme si setkání s koňmi, psem i novými kamarády užili. Intenzivně a především velmi pozitivně. Rádi tuto akci zopakujeme na jaře 2022. Už teď se těšíme.

 

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.