Obsah stránky

Noc s Andersenem Vážany n/Lit. 2018

sobota, 24. březen 2018 | Kulturní a sportovní akce

Opět velice zajímavá a svou náplní jedinečná akce Výboru pro kulturu a školství Obce Vážany n/Lit. se konala v pátek 23. 3. 2018 v naší obecní knihovně.

Komentář nám předkládá paní L. Pilátová - hlavní organizátorka akce:

Hned, jak v knihovně skončila výuka ZUŠ, začaly se scházet děti na „Noc s Andersenem“. Postupně jsme si všichni připravovali místa, kde se později uložíme ke spánku. Něco se měnilo, když nám paní ředitelka MŠ zapůjčila několik lehátek. Jak byla připravena místa na spaní, mohl začít náš připravený program. Děti si připravily večeři ve stylu „vaření pejska a kočičky“. Na všechno „vaření“ dohlížely a kde bylo potřeba  pomohly A. Stříbrná, A. Zobačová a Z. Javůrková.

Přečtený příběh ze života pejska a kočičky byl doplněn mnoha otázkami. Odpovědi dětí byly naprosto přesné a vyčerpávající. Plně využita byla i tabule, kde vznikaly obrázky hradu, autobusu a nechyběla různá zvířátka nebo les. Ze zapůjčených lehátek děti postavily domeček pro pejsky a kočičky nebo obchod, kde se prodávalo. Děti vymyslely i takovou věc, jako je vítání zákazníků.

Nechybělo večerní čtení pohádek, které vybrala a přečetla teta Alka, protože „čtecí babička Staňka“ tentokrát nemohla. Největší úspěch měla pohádka z jednoslabičných slov. K provedení stezky odvahy nám stačilo 25 schodů, asi 30 kroků chodbami a přesné zadání úkolů. Všechny statečné a odvážné děti usínaly před desátou hodinou, aby se jim mohly zdát krásné sny, nebo příběhy, které byly obsaženy v knihách uložených v regálech. Pro některé byl „budíček“ už před šestou hodinou. Ještě než  jsme se rozešli byl čas na snídani, oblíbené kreslení a třeba i na „tichou poštu“. Za deset minut deset už byla knihovna zase uklizená a bude odpočívat  do 29. 3. 2018, kdy se sejdou děti k dalšímu odpolednímu tvoření…

Na památku všechny děti dostaly „Pamětní list“ na NOC S ANDERSENEM…

Děkujeme všem, kteří nám s touto akcí pomáhali a všem dětem za pěknou, tvořivou  a neopakovatelnou  atmosféru společných šestnácti hodin pobytu v obecní knihovně.

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.