Obsah stránky

Noc s Andersenem Vážany n/Lit. 3/2019

neděle, 31. březen 2019 | Kulturní a sportovní akce

Už druhým rokem se naše knihovna přihlásila do akce Noc s Andersenem, která byla poprvé uskutečněna v knihovně B.B.Buchlovana v Uherském Hradišti. Před dvaceti lety vymyslely tuto akci dvě místní knihovnice. Nyní už probíhá Noc s Anderseen nejen u nás, ale i v mnoha jiných zemích.V ČR se letos zúčastnilo 652 knihoven.

V pátek 29. 3. 2019, v 18.00 hodin přišlo 21 dětí, kterým rodiče pomohli se vším, co budou děti následující noc potřebovat. Paní knihovnice A. Zobačová nás přivítala a pak už začal společný program.

Po občerstvení  jsme vyšli na stezku po obci, kde byly připraveny různé dovednostní i vědomostní úkoly.  V prostorách knihovny pak děti vyplňovaly křížovku. Tentokrát, kromě připomínek pohádek H. Ch. Andersena, se děti věnovaly knihám O. Sekory. Tento zajímavý program nám připravila Alena Stříbrná, pro všechny děti teta Alka.

Po pozdější večeři jsme se věnovali různým aktivitám, dle zájmu dětí. Pak už byl čas spánku. Minulý rok jsme šli spát dříve, ale letos děti usínaly postupně, což bylo ovlivněno hlavně tím, na jaké podmínky jsou při usínání  doma zvyklé. Měly možnost zjistit, že je někdy velmi těžké si vzájemně vyhovět. Sedm hodin spánku nám stačilo k tomu, abychom byli všichni fit a po snídani se vrhli na přípravu další akce – „Vynášení Moreny“.

Noc s Andersenem skončila.  Určitě bude pořádána i v příštím roce. My věříme, že bude i tak zajímavá a různorodá jako ta letošní.

Děkujeme  rodičům za všechny dobroty pro děti a hlavně za to, že dětem umožnili další zajímavý zážitek v naší obecní knihovně. Přestože je každý z nás jiný, dovedeme se ostatním přizpůsobit, vzájemně si pomoci a jeden od druhého se něco přiučit.

Děkujeme všem za každou drobnou pomoc a podporu a to především Sleťákům, OÚ, MŠ, TJ Sokol a aktivním jednotlivcům.


Za pořadatele L. Pilátová

Noc s Andersenem 29. 3. 2019
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.