Obsah stránky

Národopisné slavnosti za účasti SDH Vážany n/Lit. v Těšanech 2019

pondělí, 09. září 2019 | Ostatní

V sobotu 7. září 2019 se „delegace“ mladých hasičů z Vážan nad Litavou zúčastnila Národopisných slavností v Těšanech, kde se jako doprovodný program uskutečnil závod o "Pohár starosty obce v uzlování".

Vzhledem k tomu, že naše děti se tomuto odvětví věnují teprve velmi krátkou dobu, byli jsme všichni pouze přihlížejícími. A že se bylo na co dívat! Mladší i starší nastoupili do soutěže s nadšením a finále uzlovacího závodu, si co do podpory diváků, nezadalo s fotbalovým utkáním.

Zastoupení v soutěži měli  mladí hasiči z Těšan, Sokolnic, Šaratic a nechyběla ani Nosislav. Bylo to pro nás velmi poučné a děti si určitě odnesly velkou motivaci na sobě, přes zimu, pracovat.

Po tomto hasičském zážitku, kdy jsme měli možnost si projít krásnou a zajímavou těšanskou „hasičku“, jsme se přesunuli do vyhlášené kovárny, kde bylo spousta ohně, řinčení kladiv a děti nevěděly kam se dříve podívat.

Expozice historických kovářských výrobků i živá ukázka tkalcovství byla velmi zajímavá. Bohužel, deštivé počasí nepřálo ani výstavě veteránů.

Akce to byla velmi zajímavá a nám nepříznivé počasí nevadilo. Vše jsme si užili a věříme, že se za rok vrátíme a zúčastníme se, v plné síle, i jako soutěžící.

Za SDH: A. Stříbrná

NÁRODOPISNÉ SLAVNOSTI V TĚŠANECH
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.