Obsah stránky

MŠ Vážany nad Litavou po rekonstrukci

pondělí, 10. červenec 2023 | Ostatní

MŠ Vážany nad Litavou po rekonstrukci

 V listopadu 2022 došlo k zahájení rozsáhlé rekonstrukce. Stavba probíhala po jednotlivých etapách, aby bylo možné vše zkoordinovat s chodem MŠ. Průběžné přemísťování dětí ze třídy do třídy bylo náročné, ale vše jsme zvládli bez omezení provozu. Ke konci školního 2023  je Mateřská škola Vážany nad Litavou úplně „nová“. Již na první pohled je vidět, jak „zkrásněla“. Změnil se vzhled budovy, působí příjemným, svěžím dojmem. Budova si prošla finančně náročnou rekonstrukcí.

 Stavba spočívala v kompletní rekonstrukci střešního pláště ,který byl v havarijním stavu,  včetně realizace hromosvodu , kompletní zateplení podlahy půdy a říms v systému „stepcross“,včetně položení podlahy  z OSB desek a vybudování místnosti pro technologii FVE. Dále byla realizováno nové zateplení fasády se silikonovou omítkou ,zateplení soklové části srealizací zavěšeného soklu z desek Cetris, výměnou všech klempířských prvků , instalaci FVE o výkonu 9,9 kWp, instalaci rekuperačních jednotek ATREA ,realizace akustických podhledů v učebnách, úprava a modernizace elektroinstalace pro nové osvětlení, VZT jednotky a kotelnu, instalace nového osvětlení učeben a knihovny dle PD. Výmalba učeben včetně částečných oprav omítek, výměna a modernizace kotelny skotly Vitodenss 200 a kompletní MaR. Provedení nového plotu a brány opravy nátěrů stávajících zámečnických a klempířských prvků, výměny oken, oprava chodníku okolo budovy MŠ , vytvoření nových okapových chodníků a úpravy stávajících dešťových svodů budovy MŠ.

 

 To vše by se nepodařilo bez rozhodnutí zastupitelů, bez schopného projektového týmu, bez dotací,nepodařilo by se to bez pravidelných kontrolních dnů, bez technického dozoru, bez dodržování harmonogramu prací a schopné zhotovitelské firmy. Aktivní spoluprací všech zúčastněných se předání díla k užívání skutečně podařilo zrealizovat v řádně dohodnutém termínu. Nastalo uklízení s pomoci obětavých, ochotných a pracovitých zaměstnanců.  Celkovými úpravami získala MŠ Vážany nad Litavou zcela jiný rozměr, který již nyní široká veřejnost, rodiče, velice kladně hodnotí. Veškerými úpravami je zaručen již bezpečný, klidný a bezproblémový provoz MŠ. Díky rekonstrukci včetně potřebných energetických opatření vzniknou nemalé úspory na energiích.


 Vyjadřuji moje upřímné poděkování za veškeré úsilí a zásadní rozhodnutí pana starosty a zastupitelů, které vedlo k celkové rekonstrukci MŠ Vážany nad Litavou. Můj sen, pracovat s dětmi v útulném, hezkém a bezpečném prostředí se mi splnil. A nejen to. V současné době probíhá při MŠ Vážany nad Litavou revitalizace školní zahrady. Po úpravách vznikne zahrada s novými herními prvkami, kde si budou moci děti vesele hrát. Co si víc ještě přát! Snad jen, aby se všem dětem v naší krásné mateřské škole líbilo, aby byly šťastné, radostné, aby se naučily mnoha důležitým a chytrým věcem, aby byly schopné vážit si práce ostatních.

 

 Děkujeme všem rodičům i personálu školky, že v průběhu stavby dbali zvýšené opatrnosti na své děti při pohybu v areálu mateřské školy.

 

                                                                                                Eva Matušů

                                                                                             ředitelka mš vz.

 

MŠ Vážany nad Litavou po rekonstrukci
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.