Obsah stránky

Mladí hasiči ve Vážanech n/Lit. podzim 2021

úterý, 02. listopad 2021 | Kulturní a sportovní akce

Mladí hasiči opět zahájili svou činnost.

Od pátku 15. října 2021 se opět začali scházet v hasičské výcvikové místnosti děti z naší obce. V letošním roce se kroužku Mladý hasič ujali Natálie a Matěj Beranovi. Oba mají za sebou nemalé úspěchy v hasičském sportu.

Na prvním setkání s dětmi si sourozenci Beranovi přichystali hasičské vybavení na požární útok. Nejen ti větší si mohli vyzkoušet jak se šroubuje savice, připojuje hadice k rozdělovači či běžet k pomyslnému terči a nakonec se i nechat zasvětit do tajů motání hadic.

Úvodní hodiny hasičského kroužku se zúčastnili jak děti, které nejsou žádnými nováčky, ale přišli se podívat i menší děti, pro které byl tento „svět“ něčím novým a dosud neprobádaným. Všechny to však bez rozdílu bavilo. A to je jistě to nejdůležitější.

Věžím, že nám to situace dovolí a děti se budou moci i se svými instruktory setkávat v pravidelný čas (vždy v pátek od 16:00 hodin) a získávat zkušenosti a znalosti v oblasti požárního sportu a ve všem dalším, co s tímto odvětvím souvisí.

Přeji sourozencům Beranovým ať se jim daří a děti je odmění svým zaujetím pro věc a časem i dobrými výsledky na soutěžích.

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.