Obsah stránky

Lampionový průvod Vážany n/Lit. 2021

pondělí, 15. listopad 2021 | Kulturní a sportovní akce

V pátek 12. listopadu 2021 se v podvečer uskutečnil tradiční lampionový průvod obcí. Sešli jsme se na autobusové zastávce ve Vážanech nad Litavou odkud jsme vyšli v doprovodu hudby, která se linula z obecního rozhlasu. Do kroku nám hrály především klasické písničky z večerníčků. Tma, hudba a vážanské ulice. Kombinace, která byla téměř pohádková.

Letošní účast nás velmi příjemně překvapila. Nejprve jsme se nemohli tak trochu „dopočítat“, ale nakonec jsme se zastavili na čísle 190. Přes 60 dětí i s mohutným doprovodem. Roli asi zahrálo i přívětivé počasí, které nepříliš připomínalo téměř polovinu listopadu. Naštěstí.

Naši cestu jsme zakončili u ohňů na dvoře hasičské zbrojnice. Opékání špekáčků a teplý čaj se svařákem je tou pomyslnou odměnou jak pro malé tak i pro ty větší. Děti se nenudili ani na „hasičce“. Některé se rády uchýlili do výcvikové místnosti, kde výtvarně tvořili. Jiné zase „řádili“ venku.

Myslím, že se lampionový průvod v roce 2021 vydařil. Rádi bychom touto cestou poděkovali nejen účastníkům za vytvoření úžasné atmosféry, ale především organizátorům, kteří jako vždy vše přichystali na jedničku. Už teď se těšíme na příště.

Za organizátory: A. Stříbrná

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.