Obsah stránky

Jarní výšlap Vážany n/Lit. 2022

úterý, 29. březen 2022 | Kulturní a sportovní akce

Jako kdybychom cítili v kostech, že bude krásné počasí a naplánovali jsme na sobotu

26. března 2022 Jarní výšlap na „vážanskou skládku zeminy“. A nelitovali jsme ani směru, který jsme zvolili. Byť poněkud pofukovalo, tak jsme příjemnou chůzí po 14 hodině vyrazili z autobusové zastávky směr „poldr“.

Po cestě se k nám přidala i Veronika Šranková (Emil pomáhá) se svým koňským doprovodem. Bezmála třicet menších i větších výletníku si udělalo na „poldru“ společné foto a pokračovalo se dál. Část expedice se rozdělila a ti odvážnější se vydali na „skládku“ poly a remízky.  Zjištění, že podél polí je ukryt potůček, bylo velmi příjemné. Byla znát i péče myslivců o zvěř. Plné krmelce toho byly důkazem.

Každý jinou cestou, přesto cíl byl společný. „Vážanská skládka zeminy“. A byla dobyta. Stálo to za to. Tak krásný výhled do širokého i dalekého okolí se hned tak někomu nenaskytne.

Shodli jsme se, že toto místo má nejen atmosféru, ale především potenciál být místem výletů, setkávání a trávení volného času jak pro nás vážanské, tak i pro návštěvníky z okolí i daleka. Rozhodně se máme na co těšit.

 

Za T. J. Sokol Vážany n./Lit.: A. Stříbrná

Jarní výšlap 2022
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.