Obsah stránky

Jarní výšlap na Jalový dvůr - Vážany n/Lit. 2018

pondělí, 14. květen 2018 | Kulturní a sportovní akce

Starší děti z našeho „Tvoření“ v knihovně jsou nejenom tvořivé, ale i hodně aktivní, takže připravily pro sebe i ostatní zájemce akci „Jarní výšlap na Jalový dvůr“. Jistě si někteří vzpomenete na stejný „výšlap“, který pořádali „Sleťáci“ a soutěže nám připravila paní Stanislava Halamková. Děti na tuto akci rády vzpomínají a chtěly si ji zopakovat. Jen s tím rozdílem, že pomoc dospělých bude minimální.

Tak nás na autobusové zastávce v sobotu 12. 5. 2018 v 10.00 hodin přivítaly Maruška Havlíčková a Kristýna Kolejková. Sešlo se nás deset dětí a sedm dospělých. Společnost nám celou cestu dělali i dva čtyřnozí kamarádi.

Na cestu nám svítilo sluníčko a dělaly se pravidelné přestávky na malé občerstvení. Po třech hodinách jsme dorazili na Jalový dvůr. Byla tam už spousta návštěvníků, kteří se nejen přišli potěšit pohledem na krásnou přírodu a zvířátka, ale i posilnit se nějakou dobrotou v hospůdce „U HŘÍBKA“. My jsme sice také využili této možnosti, ale v plánu byl i piknik a různé soutěže v přírodě. Museli jsme vyhledat stín, protože sluníčko už pěkně pálilo. Po jídle si soutěžní disciplíny vyzkoušely všechny děti a pozadu nezůstali ani dospělí. Kristýnkou, za svůj výkon, byli všichni odměněni nějakou malou sladkostí. Paní Staňka mohla posoudit, více než kdo jiný z nás, to, kolik příprava takovéto akce zabere času a jaké starosti jsou s tím spojené.

Myslíte, že někdo z nás využil také možnosti jít i zpáteční cestu pěšky? No, jistě. Tři dospěláci a šest dětí. A museli si domů pospíšit, protože v šest hodin jim začínala další, neméně zajímavá, společná akce…

Děkujeme dětem za přípravu a uskutečnění této akce, účastníkům za další trvalý společný zážitek a všem ostatním, které děti oslovily, za pochopení a pomoc.

Komentář k akci podala L. Pilátová

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.