Obsah stránky

Informace o výskytu ptačí chřipky

pátek, 05. leden 2024 | Ostatní

Vážení občané,

informujeme Vás, že se v naší obci vyskytlo ohnisko ptačí chřipky. Dle pokynu Státní veterinární správy pro Jihomoravský kraj se kolem tohoto ohniska nevymezuje uzavřené ochranné pásmo a není vyhlášeno mimořádné veterinární opatření.

Chovatelům drůbeže a jiných ptáků chovaných v zajetí se doporučuje důsledné dodržování opatření biologické bezpečnosti ve svých chovech spočívající zejména v ochraně chovaných ptáků před kontaktem s volně žijícími ptáky, kteří jsou nejčastějším zdrojem nákazy pro chované ptáky. V následujících 30 dnech se doporučuje vypouštět chované ptáky pouze do ohraničených venkovních prostorů/výběhů a zabránit přístupu na volné vodní plochy, na kterých by se mohli vyskytovat vodní volně žijící ptáci. Krmivo a napájecí vodu určenou pro chované ptáky se doporučuje umístit do budov, popř. pod přístřešky, aby nedošlo k jejich kontaminaci trusem volně žijícího ptactva.

V případě, že chovatelé zjistí zvýšené úhyny chovných ptáků, změny stavu nebo změny v produkci vajec chovaných ptáků, je třeba, aby tyto skutečnosti neprodleně oznámili na krizovou linku KVS SVS pro Jihomoravský kraj tel. +420 720 995 213.

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.