Obsah stránky

Divadelní představení - Dámský krejčí Vážany n/Lit. 2018

pondělí, 16. duben 2018 | Kulturní a sportovní akce

Divadelní spolek Slavkov u Brna zahrál v neděli 15. 4. 2018, ve Vážanech n/Lit. situační komedii Dámský krejčí, podle Georgese Feydaua, který tuto svou první slavnou hru napsal ve 24 letech.

Hru představila a všechny přítomné (i herce) srdečně přivítala paní Marie Gottwaldová.

Na představení se přišlo podívat asi padesát občanů. Vzhledem k tomu, že je do sálu bezbariérový přístup, navštívili komedii i tři občané na vozíčku. Po dlouhé zimě tak měli nejenom pěkný kulturní zážitek, ale mohli se setkat s přáteli a následně si popovídat.

Hodinu a půl jsme sledovali příběh, kde hlavní postava – lékař – byl lhář a snaží se skrýt svou nevěru před mladou manželkou a tchyní. Když si pro schůzky pronajme bývalou krejčovskou dílnu a musí předstírat, že je dámským krejčím, vše se dál zamotává … Feydeau chtěl, aby všechny role byly obsazeny muži, protože hra byla napsána, když vykonával vojenskou službu a toužil po tom, aby ženské i mužské role v divadle hráli jen muži, jak tomu bylo např. v antickém Řecku.

Pan režisér Stanislav Olbricht , takto obsadil roli tchyně a svěřil ji Milanu Hrazdílkovi, kterého jsme naposledy u nás ve Vážanech n/Lit. viděli jako Harpagona v Moliérově komedii Lakomec.

Poděkování ovšem patří i ostatním hercům a všem z Divadelního spolku ze Slavkova u Brna, protože nám připravili zase jeden z příjemně prožitých podvečerů.

Děkujeme všem, kteří se na zajištění představení podíleli, především Sleťákům, za širokou nabídku kulturních akcí, kterými obohacují náš společný život v obci.

Komentář připravila: L. Pilátová

Divadelní představení - Dámský krejčí 15. 4. 2018
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.