Obsah stránky

Cvičení pro děti 2015 - 2016

pátek, 01. duben 2016 | Kulturní a sportovní akce

Dne 31. 3. 2016 se konalo "poslední" cvičení pro děti za zimní období 2015 - 2016.

Za celou dobu jsme se o cvičení na webu obce ještě nezmínili. Paní Nina Hložková Nina spolu s Veronikou Bártovou toto cvičení vedly a patří jim velký dík za jejich obětavou činnost a věnování se cvičení ve svém volném čase.

Podle reakcí maminek (a koneckonců i všech přítomných dospělých - cvičit chodili i tatínkové) je toto cvičení jednou z mála dlouhodobějších sportovních aktivit, které se pro děti v zimě konají. Atmosféra v tělocvičně byla při každém cvičení skvělá. Bohužel technický stav sokolovny je už na hraně provozování a bylo by moc dobré realizovat minimálně opravu podlahy.

Maminky si pochvalovaly, jak to mají N. Hložková a V. Bártová vždycky pěkně připraveno, což je v přiložených fotografiích na rozzářených očích dětí vidět, jak si to užívaly.

Ke sportování dětí uvádíme komentář obou cvičitelek: Cvičení probíhá v zimním období od začátku listopadu do konce března. Zaměřujeme se na všestrannou pohybovou průpravu předškolních dětí a v posledních dvou letech i dětí mnohem mladších.Ve spolupráci s obecním úřadem, ale i za přispění všech rodičů se nám podařilo obnovit tělocvičné nářadí a náčiní, které děti v každé hodině využívají.Věříme, že se takové obnovy dočká i samotná “Sokolovna”. Děkujeme dětem, které jsou ve Vážanech velmi šikovné a rodičům, kteří vedou své děti od útlého věku ke sportu, za hojnou účast a podporu.Letos se cvičení zúčastnilo 27 dětí.Velmi by nám pomohlo rozšíření týmu cvičitelů, a to nejen z řad maminek a tatínků.Třeba pro studenty starší osmnácti let, by byla práce s dětmi vítanou praxí.Těšíme se na další spolupráci - Nina Hložková a Veronika Bártová

Za sebe i za obec moc děkuji oběma cvičitelkám, za obětavou činnost. Mohu posoudit ze své osobní zkušenosti ..., neboť cvičení není jen ta jedna hodina konané akce za týden, ale je to mnoho času stráveného přípravou, vymýšlením cvičebních prvků a kombinací, ale zejména je to odpovědnost za to, že děti, které ve zdraví do cvičení přijdou, tak ve zdraví také odejdou ...

Sportu zdar a díky za Vaši obětavou činnost Nino a Veroniko!

Ing. Václav Matyáš, starosta obce

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.