Obsah stránky

Čočková polévka aneb tekutý kapřík Vážany n/Lit. 2017

neděle, 24. prosinec 2017 | Kulturní a sportovní akce

Štědrý den ve Vážanech n/Lit. znamená už několik roků i vzájemné setkávání místních občané a jejich příbuzných u vánočního stromu, který se nachází na návsi.

Letošní akce započala ve 12:00 hod. Podávala se čočková polévka, kterou nám připravila Sabka Pazourková z Horní hospody, dále vánoční punč, připravený paní Marií Zachovalovou, která k němu přidala ještě výbornou vánočku a pro děti byl k dispozici horký čaj, který vzal nakonec za své tím, že po vypití punče se čaj doléval rumem a dospěláci jej rovněž zkonzumovali...

Občané si přinesli různé vzorky pálenek a likérů na ochutnávku a doplnili tím vzorky starostovy meruňkovice. Do ochutnávky patřilo i občany přinesené cukroví.

Vytvořila se báječná atmosféra svátečního dne, která trvala do ca 14:00 hod., kdy se občané začali pomalu rozcházet do svých domovů, aby se připravili na štědrovečerní pokrmy a rozdávání dárečků pod vánočními stromečky ve svých domovech.

Počet návštěvníků odhadujeme na 150 přítomných, což je oproti loňským 120 zase vyšší číslo, svědčící o tom, že tradice se ujala a občany je vnímána jako jedna ze standardních akcí, naplánovaných pro daný rok.

Čočková polévka aneb tekutý kapřík ve Vážanech n/Lit. 2017
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.