Obsah stránky

Bartolomějské hody - Vážany n/Lit. 2018

pondělí, 27. srpen 2018 | Kulturní a sportovní akce

Ve dnech 24. – 26. 8. 2018 se konaly ve Vážanech n/Lit. tradiční Bartolomějské hody.

Program byl opět zaměřen na doprovodné akce, které se staly za poslední roky již nedílnou součástí našich tradičních hodů. Letos se otevírala výcviková místnost hasičky a opravený dvůr OÚ, s posvěcením od pana faráře K. S. Novotného, O. Praem. Následovalo slavnostní otevření stavby IS k RD a její předání občanům, kteří zde začnou už v tomto roce stavět svoje rodinné domy. A jako třetí doprovodná akce bylo posvěcení "Lípy života", vysazené v lokalitě "Za hřbitovem".

Stárkování vzala do svých rukou (pro stále trvající nezájem místní mládeže) mládež z blízkých a okolních obcí a spolu s místní krojovanou drobotinou, která je po celou dobu hodů doprovázela, předvedli skvělý výkon a přinesli do naší obce tolik potřebnou hodovou náladu.

Protagonisté akce HODY 2018 – Vážany n/Lit.: M. Mixa a D. Wallnerová (Šaratice), J. Mrázek a L. Orlová (Křenovice), J. Tauber a Z. Matějková (Křenovice), M. Štancel a B. Mrázková (Křenovice), D. Vokál (Šitbořice) a K. Jelínková (Zbýšov), V. Popelák (Zbýšov) a M. Vojtková (Slavkov u Brna).   „Děkujeme za vaši podporu naší obce.“

Nedělní hodová atmosféra byla velice příjemná a průvod po obci, vč. odpolední hodové zábavy s předvedenými téměř profesionálními tanečními prvky stárek a stárků, přinesl všem zúčastněným velké potěšení.

Hody byly organizovány Obcí Vážany n/Lit., společně s TJ Vážany n/Lit. (sobotní předhodová zábava) a dolní hospodou (páteční předhodová zábava),

Co se statistiky týká, tak sobotní – předhodovou zábavu navštívilo ca 120 hodovníků, nedělní – odpolední hodovou zábavu ca 100 návštěvníků a nedělní odpolední hodový program – zhruba 250 přihlížejících občanů.

Program HODŮ 2018 byl pestrý. Přinesl všem, kteří se zúčastnili pěkné momenty a prožitky, ze kterých lze čerpat energii do nastupujících podzimních dnů.

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.