Obsah stránky

6. Motožehnání Vážany n/Lit. 2023

úterý, 09. květen 2023 | Kulturní a sportovní akce

Letošní, již šesté žehnání motorek ve Vážanech, proběhlo 29.dubna 2023. Podle předpovědi počasí měli pořadatelé trochu obavy z deště, ale připraveným štěstí přeje. Ve 14 hodin se sešlo 17 majitelů motorek a také dost našich spoluobčanů, kteří přišli kouknout na pěkné stroje. Pan farář měl v kostele řeč k motorkářům a jejich spolucestujícím a všem popřál spoustu šťastných kilometrů v tomto roce. Posvětil helmy všech zúčastněných svěcenou vodou a pak venku i všechny motorky.

Před třetí hodinou vyjela kolona v počtu 14 motorek a jedna čtyřkolka na spanilou jízdu. Díky tomu, že vyšlo počasí a nezastihnul nás žádný déšť, mohli jsme si dovolit delší okruh přes Kyjov na Bukovanský mlýn  (cca 55 km), kde byly zamluveny stoly a všichni se odměnili nějakou palačinkou, nebo kávou. V té době trochu sprchlo, ale na cestě zpět jsme zase nepotkali jedinou kapičku, takže všichni se vrátili suší, spokojení a pěkné odpoledne pak vyhodnotili v hospůdce.

Je velmi příjemné konstatovat, že se letos mimo skalních účastníků zúčastnilo žehnání i hodné místních motorkářů, kteří se jinak v minulosti nezúčastňovali.

Akce byla povedená a určitě stojí za to tuto tradici udržovat i v příštích letech. 

 

Komentář: Miroslav Žampach

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.