Obsah stránky

5. Motožehnání Vážany n/Lit. 2022

sobota, 07. květen 2022 | Kulturní a sportovní akce

V sobotu 7. 5. 2022 se v naší obci konalo v pořadí již 5. MOTOŽEHNÁNÍ.

Akci předcházely organizační problémy, konkr. se zajištěním varhaníka do kostela, protože pan Kundera letos ze zdravotních důvodů nemohl, ale nakonec se díky slavkovskému děkanovi Mgr. Milanu Vavrovi vše podařilo zvládnout a žehnání v kostele za účasti našeho pana faráře Petra Pavla Severina a pana kostelnika Petra Hofírka proběhlo jako vždy na standardní profesionální úrovni.

Letošní účast byla slabá. Na požehnání se do kostela sv. Bartoloměje dostavilo zhruba 20 lidí. Pan farář se svou rozpravou zaměřil na cíl každé započaté cesty, jelikož stanovení cíle dává nejen výletům na motorkách, ale v podstatě každému konání člověka určitý smysl. Nabádal motorkáře k bezpečné jízdě a ke šťastným návratům.

Před oltářem byla položena k žehnání víca jak desítka příleb a venku před kostelem stálo 10 motorek a jedna čtyřkola.

Po posvěcení příleb a motorek se  motorkáři vydali na okružní jízdu, která je vedla z Vážan n/Lit. do Žarošic, dále do Bukovan na mlýn (na kávu a bramborovou placku, jak predikoval mluvčí motorkářů pan Václav Vitoul) a odtud  zpět do Vážan n/Lit. Trasa byla dlouhá ca 70 km.

Po příjezdu se na autobusové zastávce udělalo společné foto a následně se všichni motorkáři sešli v dolní hospodě na občerstvení.

Akce, byť letos se slabší účastí, určitě přispěla do obecního programu kulturního dění, což je po dlouhé odmlce a možností konání jakýchkoli akcí moc dobře...

Komentář podává: V. Matyáš

5. Motožehnání 2022
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.