Obsah stránky

2. Drakiáda Vážany n/Lit. 2016

úterý, 01. listopad 2016 | Kulturní a sportovní akce

Dne 28. 10. 2016 se v krásném odpoledním čase konala v prostoru u dolního poldru „DRAKIÁDA“, kterou pořádali místní nohejbalisté.

Přes počáteční "letové" nesnáze se po třetí hodině vzneslo k nebi přes 30 větších či menších draků, což přispělo k nemalé radosti dětí a přítomných dospělých. Po necelé hodině však ustal vítr a dráčkové, jeden po druhém, klesali k zemi. Těm nejmenším to ale nevadilo, protože už se těšili na opékání špekáčků a na sladké ocenění nejlepších letců.

Hodnocení akce od hlavního organizátora:

Po velmi kladném ohlasu z loňského roku uspořádali i letos nohejbalisté za podpory OÚ Vážany nad Litavou přesně po roce „Druhou vážanskou drakiádu“.

Organizátoři přistoupili k osvědčenému občerstvení - pro děti čajík a špekáček zdarma, pro rodiče a prarodiče za symbolický poplatek špekáček, dobrý svařáček a čaj s rumem.

Začátek drakiády byl v 15 hod, ale už ve 14 hod chodili vážaňáci i přespolní a začali zkoušet létání svých draků. Počasí nemohlo vyjít lépe, jen toho větru moc nebylo. Ale šikovní tatínkové zjistili, že nahoře na horizontu pole přece jenom trochu fouká a tam draky do vzduchu dostali. Přestože přišlo letos více návštěvníků (asi 150) a bylo i více draků (asi 50), vzlétlo jich však „jen“ 31. Naneštěstí neumíme poručit větru, dešti...

Pořadatelé letos hodnotili draky v kategorii nejmenší a největší drak, nejhezčí drak vlastní výroby a kupovaný, nejzajímavější drak toho dne a byl také odměněn nejmenší pouštěč draků. Děti dostaly na památku diplomy, medaile a ledové bombóny.

Na závěr nezbývá než konstatovat – povedená akce díky pořadatelům, ale hlavně díky zájmu našich spoluobčanů, dětí, rodičů a prarodičů. Díky všem, že neseděli doma, přišli a vytvořili pohodovou atmosféru svátečního dne.

Za všechny organizátory, Mirek Žampach

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.