Obsah stránky

19. ročník koštu slivovice - Vážany n/Lit. 2020

pondělí, 09. březen 2020 | Kulturní a sportovní akce

Rok se s rokem sešel a v sobotu, 7.března v 16.hodin, se začal plnit sál obecní hospody, kde se konal již 19. ročník Koštu slivovice. Brzy se sál zaplnil jak místními, tak i přespolními občany (ca 180 návštěvníků), aby ochutnali 90 vzorků pálenek a 15 vzorků likérů, a zhodnotili, zda se 12 degustátorů svého úkolu ujali zodpovědně. 

V 18 hodin kapela BENE z Olomouce zahrála sérii skladeb a po ní došlo na ocenění majitelů těch nejlepších vzorků, kteří dostali diplom.

Absolutním vítězem letošního ročníku se stal Rožnovský Filip z Újezdu u Brna s meruňkou.

Slivovice: 1. Kunderka Milan, Milešovice, 2. Zachoval Vít, Vážany, 3. Jeřábek František, Heršpice

Meruňka: 1. Dostál Jiří,  2. Fuksa Josef, Bělouch Jiří, všichni Vážany n/Lit., 3. Masař Rudolf, Újezd u Brna, Jeřábek František, Heršpice

Letní: 1. – 3. Jeřábek František Heršpice - meruňka/višeň, višeň, hruška

Likéry: 1. – 2. Hanák Vladimír, Kobeřice - mišpule/aronie, kdoule, 3. Bayer Milan, Slavkov - meruňka

Dobrá nálada pokračovala a v 21 hodin došlo i na tombolu, kde hlavní cenou byla televize. Jejím novým majitelem se stal host z Hrušek. Celá akce, kde dobrá a veselá nálada panovala od začátku až do konce, skončila o půlnoci.

Místní zahrádkáři děkují všem, co věnovali vzorek pálenky a při loňské neúrodě si toho vážíme dvojnásobek, těm co přispěli do tomboly a také všem co přišli a strávili s námi sobotní odpoledne a večer. Bez Vás všech bychom tuto akci nemohli zrealizovat.

Každý rok přinese nové poznatky, co máme zachovat nebo naopak, kde máme nějaké slabiny a co jsme mohli udělat lépe. Ale tou největší odměnou pro nás je vaše spokojenost a těšíme se na příští ročník, který bude 20. jubilejní, a to 8. března 2021.

Komentář: Marie Zachovalová

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.