Obsah stránky

17. ročník koštu slivovice Vážany n/Lit. 2018

pondělí, 12. březen 2018 | Kulturní a sportovní akce

V sobotu 10. 3. 2018 byl ČZS Vážany n/Lit. pořádán další ročník tradičního koštu slivovice.

Komentář k akci podala Marie Zachovalová:

S velkými obavami jsme čekali, jak dopadne letošní ročník, protože jak všichni víme, poslední dva roky se následkem jarních mrazů ovoce neurodilo. Ale nakonec naše obavy nebyly na místě a počet vzorků překročil naše očekávání. I když zdaleka nedosáhl na počet v posledních letech, tak jsme za ně vděční a děkujeme všem dárcům.

V sobotu, 24. 2. 2018 se sešlo 11 degustátorů, aby ohodnotili 72 vzorků (22x slivovice, 15x meruňka, 10x hruška, 13x letní a 12 likérů).

V sobotu 10. 3. 2018 proběhlo vyhodnocení, s taneční zábavou, bylo možné zakoupit malé občerstvení a na zpestření bylo i losování o pěkné ceny.  Pohár pro absolutního vítěze si letos, po delší době, odnesl vážanský občan Javůrek Filip.

Celkem se akce zúčastnilo téměř 150 platících návštěvníků, ochutnali vzorky pálenek dle své chuti, zazpívali a zatancovali s hudební skupinou LALIA.

ČZS Vážany letos slaví 70. výročí založení a právě k této příležitosti jsme nechali udělat na skleničky na stopce připomenutí k tomuto výročí a každý účastník Koštu obdržel tuto skleničku. 

Výbor zahrádkářů touto cestou děkuje všem, kteří se nějakým způsobem podíleli na této akci, přispěli vzorkem pálenky, do tomboly nebo jen svou účastí na akci.

Doufáme, že letos nás počasí opět nezklame a mi s úspěchem a očekáváním budeme moci uspořádat již 18. ročník Koštu slivovice.

 

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.