Obsah stránky

Výlet do Brna na „Vánoční trhy“ Vážany n/Lit. 2017

středa, 20. prosinec 2017 | Kulturní a sportovní akce

Náš výlet do Brna zase nepatřil mezi velké akce. Byla to aktivita doposud v naší obci - v takovéto formě a obsahu - nepořádaná. Chtěli jsme vyzkoušet, jestli se dá uskutečnit výlet minibusem za hranice naší vesnice, kterého by se mohly zúčastnit všechny věkové skupiny a udělat takový program, který by zaujal.

Našim cílem bylo Brno a návštěva trhů na náměstí Svobody, „Zelňáku“ a návštěva stánků na Moravském náměstí. Z Vážan jsme vyjeli přesně v půl desáté dopoledne. Náš program nebyl závazný, takže kdo chtěl, mohl si zvolit program vlastní. Závazná byla jen společně domluvená doba odjezdu.

Na fotografiích můžete vidět, že jsme stihli všechno. Dokonce i trochu historie a posezení u kávy v kavárně Café, která je součástí knihovny Jiřího Mahena na Kobližné ulici. Než dospěláci vypili kávu, tak jsme s Marečkem prozkoumali, co všechno nabízí oddělení dětské knihovny. Vyzkoušeli jsme i prosklený výtah a naplánovali, že příští rok se do knihovny určitě podíváme i s ostatními malými čtenáři z Vážan. Zbyl čas i na nakoupení malých dárků.  

Ze společné fotografie u vánočního stromu na autobusové zastávce je patrné, kdo je největší čtenářka naší skupinky. A ten pán, kterého neznáte, je pan Pokorný, se kterým je radost jezdit na výlety. Není nic problém a i s přepravou vozíčků má bohaté zkušenosti. Jemu děkujeme za příjemnou a bezpečnou cestu a všem účastníkům za společně prožitý pohodový předvánoční výlet.

K akci podává zprávu paní Ludmila Pilátová.

Výlet do Brna na Vánoční trhy 19. 12. 2017
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.