Obsah stránky

Setkání se seniory z Rousínova 2016

sobota, 15. říjen 2016 | Kulturní a sportovní akce

Na středu 12. 10. 2016 připravili - vážanští senioři z „Tvoření v knihovně“ spolu se „Sleťáky“ a výborem pro kulturu a školství "Setkání s Klubem seniorů z Rousínova". Vedoucí Magda Rothkogelová s dalšími 15 ti seniorkami a 3 seniory přijeli navštívit naši obec.

Část této skupinky přijela autobusem a část přišla polní cestou ze Slavkova pěšky. Na autobusové zastávce jsme se pak spolu všichni sešli.

 

Podrobnou informaci přináší Ludmila Pilátová:
Náš bohatý společný program začal prohlídkou MŠ a knihovny. Milého přijetí se nám dostalo u pana starosty na obecním úřadě. Dále naše komentovaná procházka pokračovala směrem na Kobeřice k poldru a Boží muce. Cestou zpět jsme si prohlédli  prostory  „Minidiskgolfu“. Následovala návštěva kostela, kde nám pan Jan Kundera pověděl nejen o historii, ale i mnoho  dalších zajímavostí, o kterých se v knize o Vážanech nedočteme. V závěru prohlídky nám pan Kundera zahrál i na kostelní varhany.
Občerstvení nás čekalo v dolní hospodě, kde jsme si vzájemně předali řadu užitečných informací a podělili se o svoje zkušenosti s ostatními.  Naše společná témata nebyly nemoci, nebo neduhy stáří, ale především – využití volného času, cvičení, sport, pomoc druhým a nechyběly ani veselé historky ze života. 
Nebyl snad nikdo, kdo by si tyto příjemné chvíle nechtěl zopakovat. Určitě se budeme setkávat na dalších společných akcích. Nápadů bylo hodně, tak nám držte palce, ať se nám je podaří uskutečnit.
Cestou zpět na autobusové nádraží jsme našim hostům ukázali ještě „Oranžové hřiště“. Více už se do našeho dnešního programu nevešlo. Tak zase příště…
Tentokrát chceme poděkovat paní Jarmile Čerňákové, Jarmile Bayerové, Ludmile Chalupové za připravení občerstvení, paní Zdeně Syslové za pomoc v knihovně, paní Stanislavě Halamkové a paní Evě Partykové za doplnění výkladu o zajímavé informace, paní Marii Novotné za perníčky. Personálu dolní hospody za vytvoření příjemného prostředí.  Poděkování patří i panu Janu Kunderovi za jedinečný výklad, ale i za zodpovězení všech našich dotazů. Poděkování zaslouží všichni, kteří se naší společné akce zúčastnili.
Našim hostům děkujeme za dárky (knihu Rousínov v proměnách času, CD s písněmi a Písně z Rousínova od Františka Sušila). Hned odpoledne jsme se v knihovně knihou pochlubili a pustili si písničky, které byly vydány k výročí 790 let první písemné zmínky o Rousínovu.

Setkávání seniorů - návštěva z Rousínova
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.