Obsah stránky

Poprázdninové stanování

pátek, 14. září 2018 | Kulturní a sportovní akce

 

V sobotu 8. září 2018 TJ Sokol Vážany nad Litavou pořádal pro děti Poprázdninové stanování. Ve 14 hodin jsme měli společný sraz na „Florenci“, kde jsme se setkali i s kamarády z Podomí.
Krátce po druhé hodině jsme se vydali do „Cihelny“, kde jsme společně postavili stany. Asi po hodinovém boji při stavění stanů jsme s dětmi začali hrát různé hry. Děti si vyzkoušely skákání přes gumu v různé obtížnosti, skákaly přes švihadlo a hrály spoustu dalších her, tak jak se jim chtělo. Nejúspěšnější ve skoku přes švihadlo byla Majda z Podomí, která skočila 85krát. Schválně si to zkuste!
Kolem šesté hodiny jsme společně šli na procházku, kterou jsme zakončili v Sokolovně, kde jsme dětem z Podomí ukázali opravenou tělocvičnu a za odměnu jsme si dali zmrzlinu. Následně jsme se vydali zpět do „Cihelny“, kde jsme si na rozdělaném ohni opekli slíbené špekáčky.
Při táboráku jsme si s dětmi společně povídali a kolem 21 hodiny začaly noční hry. Nejprve vyrazily na stezku odvahy děti mladší 6 let, ve 22 hodin čekala stezka odvahy pro děti od 6 do 11 let a nakonec vyrazili i ti nejstarší, které jsme i trošku postrašili.
Následně se děti rozhodly, že udělají stezku odvahy pro nás dospělé a šly se schovat. Byla to pro ně ta největší zábava, a dokonce se některé zapomněly potmě bát.
Po krátkém povídání jsme se uložili ke spánku, někdo ve stanu, někdo pod širákem u ohně.
Po brzkém budíčku jsme společně posnídali a začali uklízet a bourat stany. Společnými silami jsme vše uvedli do původního stavu. Poté všichni dostali diplom Za přežití („s Mildou“), rozloučili jsme se sokolským „Nazdar“ a společně vydali k domovům.
Věřím, že všichni byli spokojení a brzy se setkáme při další příležitosti, například při společném výletu……… Kam? To je přeci jedno. Hlavně, že bude legrace.

Za TJ Sokol Vážany nad Litavou

Zdeňka Javůrková

 

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.