Obsah stránky

Pohledy na jarní Vážany n/Lit. 2020

pátek, 24. duben 2020 | Ostatní

Naše obec je krásná. Tak by se dalo jednoduše vystihnout to co jsme, v úterý 21. dubna 2020 viděly při procházce naší vesnicí. Jarní počasí, které nás už delší dobu, i přes omezení koronavirovou epidemií, vylákalo ven. Nás, členky výboru pro kulturu a školství.

Mnoho našich spoluobčanů využilo slunečných dnů nejen k úklidu domácností, ale i k péči o předzahrádky a okolí svých domů. A je to znát. Ve fotogalerii na webu obce naleznete důkaz různých přístupů ke kultivaci venkovních prostor před domy. Kamínky, skalky, stromy kvetoucí i dosud čekající na listy i květy, různé druhy keramických ozdob a samozřejmě všudepřítomné jarní květiny, zdobí vážanské předzahrádky. Radost pohledět.

Ale i kouty, které péčí až tak neoplývají, mají své zvláštní kouzlo. Dokážete si představit, že jste se na chvíli ocitli v minulém století. Je to kontrastní k upraveným a obhospodařovaným zahrádkám a venkovním prostorám. To vše dokresluje charakter obce.

V této složité době jsme se zaměřily hlavně na to, abychom vám ukázaly naše Vážany nad Litavou v těch nejlepších „barvách“ a doufáme, že se nám to povedlo.

Někdo moudrý pravil, že lékař léčí a příroda uzdravuje, tak nás potěšilo, kolik šikovných spoluobčanů zkrášlilo a uklidilo své okolí. Když si uděláte malou procházku, určitě vás naplní vnitřní radostí pohled na takto upravená místa, kterých naštěstí přibývá.

Děkujeme všem, kteří o své okolí pravidelně pečují a připravují nám takové pěkné a „uzdravující“ pohledy na rozkvetlé ulice a uličky v naší vesnici. Je u nás prostě hezky…

Za VKŠ: A. Stříbrná a L. Pilátová

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.