Obsah stránky

Pohárový turnaj v kopané - Vážany n/Lit. 2020

pondělí, 27. červenec 2020 | Kulturní a sportovní akce

Každým rokem tradičně pořádá TJ Vážany nad Litavou „Pohárový turnaj v kopané“. Letos se turnaje zúčastnila mužstva z Křenovic, Slavkova u Brna, Němčan a Vážan n. L. V prvním zápase nastoupili domácí tj. Vážany n. L. proti mužstvu Němčany a prohráli jsme v poměru 0:2, i když jsme měli vyložené šance, ale bohužel, jsme je neproměnili.

Fotbalové pravidlo zní: „Když nedáš gól, nemůžeš vyhrát!“ Ve druhém zápase nastoupila proti sobě mužstva.: Křenovice a Slavkov u Brna, ve kterém zvítězilo mužstvo ze Slavkova u Brna v poměru 1:3.

V zápase o 3. místo jsme nastoupili proti mužstvu z Křenovice a odešli jsme poraženi se skórem 1:4. V tomto zápase byl znát rozdíl mezi okresním přeborem a třetí třídou, zkrátka, jak se říká jinej level.

Ve finále nastoupila proti sobě mužstva z Němčan a ze Slavkova u Brna. Finále se diváků líbilo, poněvadž bylo vidět spousta zajímavých šancí, výborných brankářských zákroků, emocí a vše co k fotbalu patří. V normální hrací době se mužstva rozešla smírně se skórem 1:1, a tak došlo na pokutové kopy. Do brány za mužstvo Němčany nastoupil penaltový mág Filip Sádlík, který chytil dvě penalty a třetí šla mimo bránu. Fotbalisté za mužstvo Němčany proměnili všechny penalty a tím pádem bylo o vítězi rozhodnuto. Mužstvo Němčany vyhrálo skórem 3:0 na pokutové kopy a myslím, že zcela zaslouženě. Za bojovný a kolektivní výkon jim patří 1. místo.

V průběhu turnaje byla možnost si zakoupit lístky do tomboly, která letos byla opravdu bohatá. V tombole bylo 150 cen od sponzorů, kterým bych chtěl touto cestou poděkovat. Také návštěvnost byla po dlouhých letech skvělá. Turnaje se zúčastnilo 200 platících diváků, kteří vytvořili perfektní atmosféru. Dále bych chtěl poděkovat všem, kteří nám pomáhali s obsluhou a s organizací, s prodejem losů do tomboly, s prodejem klobásů i sekané.

Sobotní večer byl zpestřen hrou na kytary p. Milana Ondruše a jeho kamaráda, kteří se postarali o pěknou přátelskou atmosféru, za což jim patří velké poděkování.

Závěrem bych sdělil, že se opět budeme těšit na příští ročník pohárového turnaje v kopané, který má ve Vážanech nad Litavou dobrou úroveň a tradici.

Za výbor kopané

Kamil Beneš

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.