Obsah stránky

Pohárový turnaj v kopané Vážany n/Lit. 2018

pátek, 03. srpen 2018 | Kulturní a sportovní akce

V sobotu 28. 7. 2018 se na našem hřišti uskutečnil tradiční fotbalový turnaj.

Za krásného, slunečného počasí se sešlo téměř 200 diváků, kteří byli zvědavi, které ze zúčastněných mužstev si odveze pohár za první místo.

Los pro domácí tentokrát příliš šťastný nebyl, protože si na první zápas vylosovali papírového favorita – mužstvo SK Křenovice.

Bohužel, obavy se naplnily a Křenovice vyhrály zaslouženě 4: 1.

Další dvojici vytvořila mužstva Tatran Rousínov „ B „ a Sokol Lovčičky. Zde se očekával jednoznačný průběh, ale outsider z Lovčiček kladl velký odpor a chvíli před koncem nechybělo mnoho, aby vyrovnal. Nakonec však přece jen Rousínov vyhrál 4:2.

Po krátké přestávce nastoupili poražení semifinalisté k souboji o třetí místo. Zde se již projevil rozdíl ve výkonnosti a domácí si alespoň trochu spravili chuť jasným vítězstvím 6:0.

Před finálovým utkáním byla vylosována tradičně bohatá tombola, do které přispělo rekordních 50 sponzorů, kterým tímto ještě jednou děkujeme. Hlavní cenou byla LED televize značky LG a tentokrát tato cena zůstala ve Vážanech n/Lit. Některým divákům (zvláště těm, kteří si nekoupí losy) a přespolním hráčům čekajícím na finále se nelíbí délka losování, ale při tak velkém počtu cen tuto dobu zkrátit nelze.

Po tombole již přišlo na řadu sportovní vyvrcholení turnaje – souboj o první místo mezi SK Křenovice a Tatran Rousínov. Zde naši sousedé z Křenovic potvrdili, že hrají kopanou o třídu výš a celkem bez problémů zvítězili 3:0 a zaslouženě si odvezli vítězný pohár.

Závěrem je třeba poděkovat těm stále stejným 5 – 6 členům výboru za přípravu a následný úklid všeho potřebného, Obci za dovoz a odvoz stánků, stolů a lavic a samozřejmě všem (mnohdy i nečlenům TJ), kteří se v průběhu turnaje starali o prodej losů, vstupenek, klobás a veškerého občerstvení dole ve stánku i nahoře ve výčepu.

Turnaj se opět vydařil a udržuje si i nadále vysokou sportovní i společenskou úroveň.

Informaci k akci podává: Ing. L. Drkal, předseda TJ Vážany nad Litavou, z.s.

                                                                                         

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.